Megatrends i forbruger kulturen

Alle vil gerne være på forkant og få så præcis 'viden' om fremtiden som muligt. Opgaven handler i vid udstrækning om at tage udgangspunkt i en konkret og markedsrelevant indsigt og samtidig knytte et fremadrettet perspektiv - for således at kunne vurdere de problemstillinger, der vil være herskende i fremtiden. Megatrends og et indgående kendskab til de dominerende og varige tendenser indgår som en vigtig bestanddel i dette arbejde.

Uforudsigelige og krævende forbrugere

Dagens forbrugere er mere oplyste og krævende end nogensinde. De anvender i stigende omfang blogging og interaktive internetsider til at yde modspil til producenterne. De ønsker at fortælle, hvad de mener om produkterne - og mere end nogensinde før har de magten til at forme et produkt eller en serviceydelses fremtidige succes.

Dette stiller større krav til producenterne og er således i første omgang en udfordring - men anviser måske også nye muligheder, hvis man forstår at lytte og opfange de signaler, der kommer fra forbrugerne. Udfordringen er netop dette - hvordan man kan lytte til forbrugere på en måde, så man kan udlede de aspekter, der har et fremadrettet perspektiv.

Behov for fremsigt med relevans

En af markedsanalysens stærkeste sider er,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL