Megatrends og marketing

Megatrends kan ikke bruges i det praktiske arbejde med kommunikation. Med mindre de bliver oversat til business trends. Og/eller man udvider kommunikationsbegrebet, så det også omfatter handlinger.

Hvad kan man bruge megatrends til, hvis man arbejder professionelt med branding, kommunikation og marketing? Strengt taget ikke ret meget. Megatrends er, hvad man kalder "nice to know", men ikke "need to know" på kommunikationsområdet. Det siger vi selvfølgelig ud fra en bestemt opfattelse af megatrends - og en bestemt opfattelse af branding, kommunikation og marketing.

Den går i korthed ud på, at megatrends er de strukturelle, altbevægende tendenser, der har betydning for, hvor samfundet og menneskeheden i store træk er henne om ti og tyve år - men ikke nødvendigvis for, hvor vi er i morgen. De er den brede pensel, de store havstrømme og de dominerende vindretninger - gletsjere eller endog kontinentalplader, der bevæger sig umærkeligt, men sejt. Men detaljerne kan gå tabt, strømmen og vinden kan skifte fra dag til dag.

Her over for er kommunikation noget flygtigt, noget, der netop foregår fra dag til dag og hele tiden. Hvis man skal kommunikere effektivt, drejer det sig om den yderste skarphed i detaljerne, om timing og

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL