Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hvad siger forbrugerne til reklamer, der læner sig op af et medie?

Wavemaker spår en solid fremtid for native advertising, både som en response til banner fatigue, men også for øget brandkendskab- og tilhørsforhold. Native advertising er pt en af de mest interessante platforme for at promovere et produkt eller løsning online, og skabe en dybere connection mellem brand og forbruger.

Men hvorfor virker det? Og hvad er forbrugernes opfattelse af native advertising?

Verdens første online reklamebanner så dagens lys i 1994. Banneret opnåede en click through rate på 44%, – i dag ligger det danske gennemsnit på omkring 0.1%. Vi bruger mere tid på nettet, men klikker på færre bannere end nogensinde før. Over halvdelen af internetbrugere mellem 21-34 år har brugt, eller bruger, en adblocker. Og sidst men ikke mindst ser vi en stigning i fænomenet “banner fatigue”, der beskriver situationen hvor en internetbruger er blevet eksponeret for bannere så meget, at personen ikke længere registrerer afsenderen, indholdet – og i visse tilfælde – hele banneret. Forbrugerne har lært at kigge væk.

Native advertising bryder med mønstret. Og det virker. Forbrugere kigger på native ads 52% oftere end standard bannere, selv når en native ad er placeret i bunden af en side. Og forbrugere anvender omtrent lige så meget tid på at læse en native ad som de bruger på at læse redaktionelt indhold fra samme side. Native ads har også en anden, for CMOs mere håndgribelig, effekt. Undersøgelser viser, at native ads – i gennemsnit – skaber et 9% løft i brand affinitet, og et markant 18% løft i købsintention blandt forbrugere.

Men hvorfor virker det? Der er tre elementer i native advertisement som forbrugere reagerer positivt på, set i relation til standard banner annoncer. Relevans, værdi og ingen distraktion.

Relevans

Best practice native ads lægger sig, i form af stil og tone, op ad det redaktionelle indhold på en side. Det giver annoncen en kontekstuel relevans, som gør forbrugeren mere modtagelig – da de allerede frivilligt har valgt at engagere sig i den gældende side.

Værdi

En god native ad består af content der giver modtageren værdi, i form af information og/eller underholdning. Undersøgelser viser, at 70% af forbrugere hellere vil lære om produkter og tjenester gennem content, end gennem traditionelle reklamer.

Ingen distraktion

Native ads er et mindre forstyrrende element i forbrugerens internet oplevelse. En typisk internet bruger eksponeres for 1,700 bannere annoncer om måneden, og op til 68% af internetbrugere beskriver online annoncering som ”irriterende”. Hvor banner annoncer ofte ignoreres, vælger man selv at engagere sig i en native ad. For forbrugeren er native ads et aktivt tilvalg, imens bannerannoncer kan være et (bevidst eller ubevidst) fravalg, da forbrugeren har lært at ignorere budskab i de gængse banner positioner og formater.

MEN HVAD KRÆVER DET AF BRANDS OG BUREAUER?

Der er stadig væk mange aktører i marketing, bureauer såsom virksomheder, der ikke forstår værdien i native advertisement. Og at det kræver en indsats fra alle involverede parter for at det skal fungere optimalt. Der skal skabes content der er relevant, informativt og/eller underholdende, og det skal tænkes ind i en native kontekst fra starten, – det vil sige den individuelle platforms redaktionelle præmis. Det er ikke nok at adaptere en TV reklame eller en printannonce til en native ad, for eksempel, da andre regler, specifikationer og best practices gælder her.

Der skal produceres overskrifter og teaser tekster, typisk flere varianter af samme budskab, for A/B tests og optimering. Og der skal produceres landing pages, der bakker op omkring det specifikke budskab/content. Clickbait eller 100% kommercielle budskaber hørere ikke hjemme i native advertisement.

Native advertisement er ikke bare endnu et marketing tiltag der kræver ekstra resurser. Det er en mulighed for at bygge en relation til en målgruppe, der frivilligt tilvælger og engagerer sig i ens kommunikation og brand story.

(kilder: Comscore og Wavemaker)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.