Innovation med succes

I bestræbelserne på at overleve i den globaliserede verdensøkonomi og den øgede digitalisering af forbrugernes liv er innovation og produktudvikling blevet en væsentlig del af den opskrift ledere i danske og udenlandske virksomheder følger. Mange innovationer ender dog med at blive fiaskoer. Baseret på vores erfaringer kan der opstilles fire generelle faktorer, som er forudsætninger for at skabe innovation med kommerciel substans og succes.

Den øgede fokus på innovation og produktudvikling skaber et stadigt stigende tempo i produktlanceringerne i de fleste industrier, hvor både time to market og lanceringsfrekvens er i fokus. Markedet for mobiltelefoner er et godt eksempel på dette. Og vi hører selvfølgelig om successerne. Men en anden naturlig følge er, at antallet af forfejlede lanceringer er steget tilsvarende markant. Produkter som ofte er fantastiske, men som aldrig får kommerciel fodfæste.

Forbrugerne, beslutningstagerne inden for BtB og offentlige indkøbere oplever et måske lidt uoverskueligt slaraffenland, hvor nye produkter, ydelser og leverandører hele tiden skaber nye muligheder. Ofte før den etablerede del af industrien opdager det. Tag musikbranchen som eksempel. Den er kun langsomt vågnet op til en digitalisering af hele distributionssystemet, hvor uautoriserede downloads var ved at kvæle en hel industri. Og vinderne ender

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL