Kun kødcomputeren kan fortolke store datamængder

Fremtidens Business Intelligence bliver i højere grad afhængig af synergien mellem menneske og computer. Det mener TARGITs udviklingsdirektør Dr. Morten Middelfart.

”Fra en tid, hvor man kiggede på de data, man ejede eller havde kontrol over, så vil man i fremtiden kigge endnu mere på de data, som ligger uden for egen kontrol. De data, som strømmer forbi dig via f.eks. internettet“, forklarer udviklingsdirektøren og refererer hermed til begrebet ”Big Data“.

Big data bliver bigger

Big Data handler således om de værktøjer og processer, der skal bruges for at kunne håndtere og udnytte enorme mængder af data. Men grænserne for enorm flytter sig løbende, da datamængderne vokser.
Det anerkendte analyseinstitut Forrester definerer Big Data som ”teknikker og teknologier, der gør datahåndtering i en ekstrem skala økonomisk opnåeligt“. Samtidig siger analyseinstituttet, at "Big Data ikke er som dine traditionelle BI-værktøjer; det vil kræve nye processer og kan totalt redefinere din tilgang til data governance“.
”I dag har Business Intelligence-brugerne godt styr på traditionel BI. Det handler ikke længere kun om datakvalitet, for det er der i ret høj grad kommet styr på“, siger Morten Middelfart. ”Big Data kræver en helt anden tilgang.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL