Kunsten at forstå shopperens tankegang

Shopper Marketing er en relativ ny marketingdisciplin. Det var angiveligt Procter & Gamble, som opfandt begrebet, da de for 20 år siden stilfærdigt begyndte at fokusere målrettet på samarbejdet med detailhandlen. Siden har dette samarbejde udviklet sig til en decideret marketingdisciplin og er de seneste fem år blevet et af de væsentligste indsatsområder for consumer brands i USA. Har du som reklamebureau ikke en klar ”store back“-strategi med i din kampagnepræsentation, er du dømt ude. MARKET har talt med Bill Schober, chefredaktør for det amerikanske Shopper Marketing Magazine, om Shopper Marketing før og nu.

Shopper Marketing er mange ting. Forskellige brands og forskellige detailkæder har forskellige tilgange og definitioner på begrebet. Men overordnet set handler det om at tilpasse sin organisation til at kunne imødekomme behovene hos både de handlende og detail-kæderne. Man skal være i stand til at gennemskue og iscenesætte den lange, bugtede vej til købet.
”Vejen til købet starter typisk med inspiration fra en tv-reklame, en Google-søgning, en indkøbsseddel på din smartphone eller noget helt fjerde, og herfra er der meget lang vej til målet, lang vej til at netop dit produkt ender i forbrugerens indkøbskurv. Der er mange forstyrrelser

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL