Strategisk marketingplanlægning: Læs kunderne bedre end de læser sig selv

Hos selv rutinerede marketingfolk oplever jeg ofte flakkende øjne, når talen falder på strategisk marketingplanlægning. Jeg har erfaret, at de færreste reelt ved, hvad begrebet betyder - og når der er noget, vi ikke forstår, går vi uden om det. Det er den sandsynlige årsag til, at så få arbejder seriøst med disciplinen. Med denne artikel vil jeg gerne afmystificere begrebet "strategisk marketingplanlægning" og udvide rammerne for det. Min personlige erfaring er nemlig, at strategisk marketingplanlægning er en simpel kombination af systematisk, operationelt arbejde og visionær, kreativ tænkning. Jeg vil gerne præsentere en 7-faset model udviklet til - og af praktikere.

Der findes ikke en endegyldig definition på begrebet strategisk marketing, men der findes masser af ordfyldte forklaringer, som de færreste kan forholde sig praktisk til.

Professorer, lektorer, guruer og såkaldte specialister kappes om at komme med de mest langhårede forklaringer. Desværre taber de ofte målgruppen og på et tidspunkt også sig selv. Diskussioner i ind- og udland har lært mig, at mange har interesser i at gøre det sværere, end det behøver at være. Der er jo ikke meget prestige i at være ekspert i lavpraktik!

For de

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL