Målgruppen der blev væk

”Kun 50% af al markedsføring virker” - Hvor tit har vi ikke hørt den vittighed i og om markedsføringsbranchen? Tendensen er nu blevet, at vi skal måle alting, så vi kan bevise - og modbevise dette faktum. Så vi har taget hardcore-termer som ROI, KPI, CPM og det, der er værre, til os i den ellers traditionelt bløde branche. Jeg hilser målinger velkomne, men jeg ser et endnu større problem ”derude”, nemlig at målgruppen i mange tilfælde er blevet væk. Eller i virkeligheden aldrig fundet. Og hvordan kan man kommunikere med succes, når man ikke kender sin målgruppe? Som jo dybest set er éns kunder.

Det grelleste eksempel på, hvor lidt styr virksomheder kan have på, hvem der er deres målgruppe, stammer fra en lillebitte sag. Et radiospot, som jeg skulle skrive for en lokal restaurant. De skulle i radioen for at få flere kunder til at booke bord til en kommende Valentinsaften.

Jeg ringede derfor for at tale med indehaveren af stedet for at få lidt mere hold på, hvem budskabet skulle rettes imod. Og med radioen har vi jo den fordel, at vi kan sætte stemme på målgruppen ved at vælge en kvindelig

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL