Måling af effekt på nettet er heldigvis mere end et klik

I lang tid har dokumentation af effekt været onlinemediets største gevinst, da alt kan måles. Men ensidig fokus på netop denne egenskab er måske ved at dræbe innovationen og begrænser os i at tænke på nettet som mere end blot et responsværktøj.

Kritikere vil måske hævde, at "alt det andet", som ofte bliver smidt i den store kasse under begrebet "branding", slet ikke er nettets styrke. Fordi det netop er så svært beviseligt. Og historien underbygger faktisk også dette. Spørger man brugerne, er annoncer på nettet blandt de mest irriterende reklameformer, og kigger man på traditionelle effektmålinger foretaget via telefoninterviews eller spørgeskema, er genkendelsen af onlineannoncer forbavsende lille.

Netop derfor har der været en tendens til, at den effekt, der trods alt kan måles - nemlig den direkte respons til visningen typisk i form af klik er blevet ophøjet til den ypperste form for effektmåling på nettet. Fordi det jo både er et udtryk for, at annoncen er blevet bemærket og en indikation af værdi.

Forkert!

I alt for lang tid har det været en slags laveste fællesnævner, der uden tvivl har været meget populær - og er

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL