Ægte samfundsværdi udspringer af vision og mission

Virksomheders samfundsværdi er et vidt begreb, som både omfatter sociale og miljømæssige aspekter. For nogle er det bare narcissistisk fernis af hensyn til bundlinjen - for andre er det selve idégrundlaget.

Mission, vision og engagement udgør det fundament, som afgør, hvad en virksomhed er og kan blive. Det er disse ofte abstrakte handlingsvejledninger, som sætter de principielle rammer for, hvad virksomheden kan vinde tilslutning til. Mission og vision definerer, hvad der er godt og skidt, og hvad der er ønsket og uønsket adfærd. Og selvom en virksomhed naturligvis skal tilpasse sig de stadige forandringer i omgivelserne for at kunne overleve, f.eks. ved at ændre måden den præsenterer og markedsfører sig på, så vil dens grundlæggende værdier forblive uændrede. De skal kun ændres, hvis man ønsker at skabe en helt ny virksomhed. Det gælder, selvom de grundlæggende værdier hele tiden kommer på prøve, ikke mindst i tider hvor samfundsværdi, social ansvarlighed og bæredygtighed (eller Corporate Social Responsibility, CSR) er på dagsordenen.

Skal virksomheder være samfundsbevidste?

Virksomheders samfundsværdi er et kontroversielt emne, der tiltrækker sig en masse opmærksomhed - både fra dem som hævder, at spørgsmålet er for abstrakt og idealistisk og dermed irrelevant

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL