Marketing er øretævernes holdeplads

Selv om målinger er vigtige, og selv om marketing introducerer målinger, er topledelsen oftest ikke lydhør!

CBS er i gang med et stort forskningsprojekt om marketing performance og har i den anledning opstillet en række hypoteser, som ønskes afklaret gennem en stor analyse af marketings performance hos danske virksomheder. Følg med efterhånden som 5 hypoteser beskrives og uploades her:

  • Hypotese 1: Der er større sandsynlighed for, at marketingbudgettet reduceres, når der ikke tales et 'finansielt' sprog
  • Hypotese 2: Vanens magt er stor, når det gælder marketing budgettering. Og der er ofte ikke sammenhæng mellem strategien og det operationelle budget.
  • Hypotese 3: Der er stor forskel på Marketings selvopfattelse og resten af organisationene opfattelse af Marketing.
  • Hypotese 4: Selve budgetprocessen er afgørende for marketingbudgettets størrelse.

Hypotese 1: Målinger - et marketing dilemma

En af vore hypoteser er, at der er større sandsynlighed for, at marketingbudgettet reduceres, når der ikke tales et 'finansielt' sprog. En engelsk undersøgelse afdækker marketings rolle og sammenhængen mellem målinger og rapporteringen til topledelsen.

Udfordringen synes at være, at selvom marketing som nævnt introducerer målinger, er topledelsen oftest ikke lydhør. Antal kunder, kundetilfredshed, og andre nøgletal bliver rapporteret i nogle virksomheder,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL