Marketing skal lære direktionens sprog

En solid business case, der påviser, hvordan marketing virker i form af salg og indtjening, eliminerer tvivl hos topledelsen og placerer marketing tættere på beslutningerne. For marketingafdelingen handler det om sikre et beslutningsgrundlag, der muliggør de optimale valg på baggrund af faktuel og objektive input. Det gør samtidig marketingafdelingen i stand til at demonstrere i hvilken grad, marketing bidrager til virksomhedens succes og besidder strategisk og virksomhedskritisk viden.

Hvordan sikrer marketingafdelingen sin indflydelse på virksomhedens succes?

"Knowledge is power." Sir Francis Bacons berømte aforisme er over 400 år gammel og ligeså aktuel som nogensinde. Men som i andre sammenhænge gælder det også for marketingafdelingen, at den form for viden man har, er proportional med den indflydelse, man får.

Den viden, der er mest interessant, er viden, man kan tage økonomiske beslutninger ud fra. Hvis spørgsmålet er, om man skal investere 5 millioner, 15 millioner, 30 millioner eller ingenting i marketing, er det ikke tilstrækkeligt at kende effekten af markedsføringen målt som købsintention, præference eller hvor mange, der kan huske reklamen. Skal marketingafdelingen gøre sig forhåbninger om komme højere op i indflydelseshierarkiet, er det nødvendigt at vide, hvad man bidrager med - målt i samme

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL