Samarbejde er nødvendigt, men ressourcekrævende

Outsourcing og samarbejde er næsten ikke til at komme udenom, men er ofte forbundet med højere forbrug af tid og penge. Løsningen kan være at investere i samarbejdet.

I dag er produkterne så komplekse og fremstillingen af dem så specialiseret, at de fleste virksomheder er nødt til både at producere og produktudvikle i samarbejde med andre, som kan supplere den knowhow, de selv sidder inde med.

Men det er slet ikke så lige ud ad landevejen for en virksomhed at samarbejde med eksterne partnere. Det kræver en masse kommunikation og videnoverførsel, og ofte bliver der brugt mere tid og mange flere penge, end virksomheden havde kalkuleret med på forhånd.

Virksomhederne blev slanket - men produkterne blev fede

I slutningen af 80'erne og starten af 90'erne gennemgik mange virksomheder verden over omstruktureringer med henblik på at skære alle ikke-kerneområder væk. Formålet var at trimme virksomheden ved at fokusere på kerneaktiviteterne og overlade de øvrige opgaver til andre.

Den underliggende logik var, at kun ved at fokusere sine aktiviteter skarpt, kunne virksomheden opnå de stordriftsfordele i produktionen og/eller de teknologiske spidskompetencer, der kunne gøre den konkurrencedygtig på netop sit kerneområde.

Virksomhederne fik således mindre produktionsudstyr og

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL