En moderne marketingafdeling er kun license to operate

Den moderne marketingafdeling – hvad er det for en størrelse? Har en marketingafdeling ikke altid skullet være moderne, hvis moderne er det samme som at følge med tiden? Vi skal holde fokus på marketingafdelingens virke snarere end dens virkemidler.

Hvad vil det sige at være moderne? Stiller vi os selv det rigtige spørgsmål, når vi forsøger at indkredse ’den moderne marketingafdeling’, og leder vi dermed efter det rigtige svar? De fleste af os anvender nok ordet moderne i betydningen, at noget er up to date, nyt, populært, trendsættende – og at den moderne marketingafdeling derfor skal være nytænkende og nyskabende, omstillingsparat, fremme i skoen og vaks ved havelågen. Det gælder om at være med på beatet, spotte, forfølge og udnytte de få øjeblikke, hvor vinduet for at være first  mover står på klem. Så er marketingafdelingen moderne.

Det kunne i hvert fald være den ene tolkning. Problemet er bare, at det, der er banebrydende og nytænkende i dag, er mainstream i morgen, og license to operate i overmorgen (fraregnet den del af nyskabelserne, som viste sig ikke at være levedygtige alligevel – hvor mange virksomheder er i dag aktive i fx

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL