Når massekommunikationen er døende!

Kunder vil behandles individuelt, men hvad gør man, når CRM opleves som mekanisk! Man individualiserer sine brandingbestræbelser og styrer den individuelle storytelling gennem CRM systemet.

Der jamres overordentlig meget over massemarkedsføringens dramatisk faldende effekt og over de mega budgetter, der skal til for at etablere og vedligeholde et bare nogenlunde velfungerende brand. Forbrugerne er individualister, der ikke længere lader sig diktere af den massekommunikerede storytelling. På en anden front kæmpes med næb, klør og CRM systemer for at styrke kundeloyaliteten, men kunderne giver ofte virksomheden fingeren, fordi den CRM genererede kundedialog trods sin individualisering er mekanisk og upersonlig.

Branding handler i udpræget grad om følelser knyttet til et produkt. Dem finder man ikke mange af i CRM systemet! Omvendt er følelser for et produkt et personligt anliggende, og det harmonerer meget dårligt med brandingtiltag, der blæses ud til masserne.

Hvis vi trækker det bedste ud af CRM tankegangen og branding tankegangen, så det hele går op i en endnu stærkere helhed, så kan vi udnytte CRM systemernes mulighed for individuel kundebearbejdning til at individualisere brandingen.

Brandingens storhed og fald

Brandingbegrebet er et produkt af massekommunikationen, hvor share of voice og share of market hang nydeligt

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL