Nedlæg marketingafdelingen

Som keynote speaker til den årlige prisoverrækkelse den 9. november 2005 havde Advertising Effectiveness Awards inviteret Tim Ambler, som er professor på London Business School til at fortælle om sine erfaringer med måling af marketingindsatsen. Efter indlægget "The Battle between Brand Equity and ROI" fik Market lov til at tale med Tim Ambler, for at høre hans betragtninger om rollen for den moderne virksomheds marketingafdeling.

Tim Ambler lægger hårdt ud med et forslag om, at marketingafdelingerne nedlægges. I hvert fald delvist. Der skal være nogle mennesker tilbage til at administrere forskellige ting, men eksistensen af en marketingafdeling har bagsider, som Ambler gerne vil til livs. Og frem for alt ser han gerne, at væggene til marketingafdelingen slås ned.

Analogien, Ambler anvender for at forklare sin pointe, er anvendelsen af kvalitetsbegrebet i Japan. Da japanerne efter Anden Verdenskrig for alvor skabte afstand til resten af verden, lykkedes det, fordi man formåede at fjerne kvalitetsansvaret fra mændene i hvide kitler - og i stedet inkorporere kvalitetstankegang i alle aspekter af virksomhedens processer. Pointen er, at hvis du efterlader ansvaret hos specialister, så siger alle andre, at det ikke har noget med dem at gøre.

»Many people don't support the

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL