"Her er vores internationale brand - du skal bare få det til at fungere i Danmark." Sådan lød opgaven, da jeg blev ansat i den danske afdeling af det norsk-ejede SuperOffice for knapt 1,5 år siden. Og der var mange steder, jeg skulle sætte ind. Mennesker er forskellige af natur, og alle - også jeg selv - har en holdning til marketing, og hvordan de vil kommunikere, arbejde med farver, fotos, figurer og formater.

Branding er som bekendt alt det håndgribelige, alle kan forholde sig til. Logo, hjemmeside, print etc. Men branding er også det uhåndgribelige som at lykkes med at få virksomhedens medarbejdere til at leve virksomhedens værdier i hverdagen. Branding er ikke bare noget, der findes i branding guidelines. Branding er hårdt arbejde, hvis man gerne vil have, at virksomhedens brand er gennemsyret af kvalitet og professionalisme. Men hvordan styrer man det?

Jeg startede med at observere, hvor udfordringerne var, så jeg fik et overordnet indtryk af, hvor der skulle sættes ind. Jeg viste mine danske kollegaer vores grafiske udtryk, og hvor kreativt det faktisk fremstod. Og så bad jeg i øvrigt om deres hjælp, når vi skulle udvikle materiale. Det var alt fra merchandise, dokumentskabeloner og plakater

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL