Online markedsføring

Flere og flere virksomheder benytter online markedsføring som en integreret del af deres markedsføringsstrategi. Online markedsføring dog er underlagt et væld af regler og det kan ofte være særdeles vanskeligt for en virksomhed at vurdere om et konkret markedsføringstiltag er lovligt. Så hvordan orienterer virksomheden sig i de mange regler og hvilke faresignaler bør en virksomhed være på vagt over for.

Regulering af online markedsføring

Hvordan lovgiver man på området for online markedsføring? Et område, der er udsat for en konstant udvikling såvel teknisk som kulturelt. Vælger man på den ene side at rette lovgivningen mod konkrete medier eller konkret teknologi, bliver lovgivningen ofte overhalet af den teknologiske udvikling og stigende konvergens. På den anden side kan der let opstå usikkerhed om retstilstanden, hvis lovgivningen ikke er konkret nok.

I Danmark har lovgiver forsøgt en gylden middelvej. Der er en generel lovgivning fx vedrørende markedsføring, og derudover er der en række særlige regler, der er udformet særligt med hensyn til brugen af elektroniske medier. Disse særlige regler findes blandt andet i markedsføringsloven, e-handelsloven, persondataloven og forbrugeraftaleloven.

Denne artikel vedrører både de generelle og de særlige regler, der gælder for online markedsføring, og forsøger at give et generelt

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL