Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Papiret er der stadig når skærmen er slukket

Jeg elsker elektroniske medier men tror ikke på det papirløse samfund. Vi har snakket om det i over 30 år men så kom der gratisaviser, gratismagasiner og det væltede ud af kopimaskinerne med printerpapir – og det gør det stadig. Nu daler papirforbruget til tryksager hastigt, primært fordi aviser læses online, men papir til emballageindustrien stiger.

En ny norsk undersøgelse viser at man husker meget bedre når man læser og skriver på papir – og det er folk ved at være klar over, for læser du en bog på skærmen bliver du ofte afbrudt af mails, sociale medier og andet støj. Og reklamebureauer præsenterer nu kampagner på både skærm og pap i bedste Mad Men 60-stil – for pappet bliver stående i lokalet, når skærmen slukker og kan minde kunden om de geniale tanker og hvad kronerne er gået til.

Papiret stammer ikke fra regnskoven

Masser af tryksager blev og bliver digitale på grund af myter og misforståelser om skovdrift, papirproduktion, tryksager og miljø – for papiret stammer ikke fra regnskoven – en fatal myte og misforståelse som både kloge medier og mennesker jævnligt nævner i dumsmarte bemærkninger. Regnskovstræ er alt for hårdt og kan slet ikke bruges til papir og det er mere miljøskadeligt at læse sin avis på nettet end den der kommer ind af brevsprækken. Myter og misforståelser har i mange år skadet branchen og det samme har alt for megen fokus på pris og papirets hastighed i maskinerne i stedet for at vælge papir der tilføjer budskabet og oplevelsen værdi og skaber levedygtige gemmeværdige tryksager. Og selv den billigste tryksag er for dyr hvis den ikke virker!

13 millioner til kamp for tryksagen i danmark

I 2011 gik den samlede grafiske branche endelig til kamp for tryksagens overlevelse og udryd-delse af myter og misforståelser om miljø, papir- og  tryksagsproduktion. 13 millioner blev over 3 år anvendt til en kampagne med direct mail til tryksagskøbere og reklamebureauer, helsidesannoncer i aviser og fagblade, film på You Tube, webportal om tryksager, sociale medier, cases og masser af nyttig viden. Portalen www.tryksag.dk bliver løbende opdateret.

“Et brev på bordet er bedre end 10 mails på skærmen”
– Citat fra kampagnen udviklet af Den Grafiske Branche

20 millioner dollar til kamp for tryksagen i usa

The Paper and Packaging Board i USA vil bruge 20 millioner dollar over de næste syv år til kampagnen “How Life Unfolds”, for at få endnu mere viden og oplevelser fra papiret ind i vores liv. Kampagnen indeholder TV-spots, print, website, sociale medier og film på YouTube.

Stigende produktion af papir
I en aktuel artikel i magasinet Kontor, udgivet af foreningen Konpa under Dansk Erhverv, kan man læse at papirfabrikker over hele verden de seneste mange år som bekendt har haft det svært med omstrukturering og lukninger i stor stil, men alt i alt går det faktisk godt med selve produktionen.

I en statistik fra CEPI (confederation of european paper industries) fra 2014 kan man se at selvom der har været et fald i antallet af papirfabrikker siden 1992, så har produktionen faktisk været stigende. For selvom folk læser avisen på skærmen og sender få breve, så er der stadig brug for eksempelvis emballage fremstillet af papir, pap og karton. Der er brug for både karton, når en vare skal sendes, men der er også et stigende antal producenter, der benytter indpakningen som en del af deres branding og designer lækker emballage der lokker og skaber opmærksomhed i butikken og webshoppen eller når posen med logo bæres hjem. Ifølge GraKom forudsiges emballagemarked at udgøre 50 pct. af det danske tryksagsmarked i 2017.

Hvad er bedst for miljøet?
Magasinet Kontor nævner også, at når man modtager en mail fra et firma, står der ofte nederst ”Tænk på miljøet – har du brug for at printe denne mail ?” Man sidestiller brugen af papir med ressourcespild og som noget der er skidt for miljøet, men i virkeligheden er det ikke helt så enkelt.  En undersøgelse foretaget af det schweizske firma Reichle & De-Massari tilbage i 2013 viste, at der blev brugt knap 10 % af verdens energiforbrug i informations- og kommunika-tionsteknologien blandt andet med at nedkøle servere og computere. Fortsætter trenden viser deres beregninger, at det vil nå op på omkring 50 % hen mod 2020, så selvom det kan være smart at læse information og nyheder på skærmen i stedet for papiret, så er det ikke altid den bedste løsning hverken for miljøet eller det kommunikative og måske én af årsagerne til at vi endnu ikke – og måske aldrig får et papirløst samfund, skriver Kontor, der er fagblad for KONPA en forening for virksomheder inden for papir-, emballage- og kontorartikler.

10 argumenter for tryk

1. Et virkningsfuldt push medie

Tryksagen er det perfekte push medie – det skaber opmærksomhed om et givet produkt eller serviceydelse. Tryksagen skaber trafik til en hjemmeside. For eksempel kan rejsekataloget virke som inspiration til valg af rejsemål, mens nettet er perfekt til at booke og detailsælge informationer.

2. Den optimale opmærksomhedsskaber

Mailboksen er fuld og postkassen er tom. I dag hører det efterhånden til sjældenhederne at modtage trykte direct mails. Derimod kommer de elektroniske mails ind i en stadig stigende strøm. Tryksagen skaber opmærksomhed i det nye mediebillede, og budskabet trænger nemmere igennem.

3. Lægger op til fordybelse

Tålmodigheden når man arbejder med online-medier er meget lav. Nettet er flygtigt, og hvis man ikke hurtigt finder det, man søger, surfer man videre. Der bruges kort tid på hvert enkelt opslag. Tryksagen, derimod, kan gemmes, tages frem, når det er belejligt, og man kan bedre holde ud at læse længere tekster på tryk. Man husker bedre , hvad man har læst på tryk.

4. Kan afspejle virksomhedens værdier

Mulighederne med tryk, valg af papir og færdiggørelse er uendelige. Man kan sende et signal om produktet eller virksomheden, der umiddelbart afspejles i den tryksag, brugeren har i hånden. I en elektronisk udgave kan designet signalere det samme, men præsentationen vil altid være 2dimensionel.

5. Øger relevansen for modtageren

En direct mail, hvor de grafiske muligheder er udnyttet i forhold til modtagerens behov, evt. kombineret med dufte, prøver m.m. kan opnå højere frivillig modtager involvering og opfattet relevans.

6. Øget troværdighed

Trykte medier, nyhedsmedier og bøger, har været igennem en redaktionel bearbejdning. Med online mediernes indtog og muligheden for at lægge fuldstændigt uredigerede informationer ud på nettet, kan troværdigheden af de fundne informationer være tvivlsom. Det trykte medie signalerer redaktionel bearbejdning og dermed højere troværdighed.

7. Kan gemmes, bruges og tages med overalt

Online medierne skriver i sand.  Den information, man kan finde én dag, er væk den næste. Desuden er man afhængig af strøm, internet opkobling m.m. for at få adgangen til informationerne. Det trykte medie kan gemmes, bringes med overalt og genbruges.

8. Bedre til formidling af vigtig information

Koder, fakturaer og andre vigtige informationer har tendens til at drukne, hvis de kommer elektronisk. Især hvis det ikke er informationer, man venter. Hvem har ikke modtaget e-mails om at indberette koder, bankoplysninger og cpr nr. til afsendere af mere eller mindre lødig karakter? Hvis det derimod fremsendes pr. brev, opfattes det som mere sikkert og troværdigt.

9. Giver modtageren oplevelser

Papirets mangfoldighed og de mange efterbehandlingsmuligheder, der findes, giver mulighed for at give modtageren en unik oplevelse med det trykte medie.

10. Optimal farvegengivelse

For produkter hvor den korrekte farvegengivelse er essentiel, er der intet der slår tryksagen. Farver der vises på en skærm har ikke den samme farveægthed.

Fakta om skovbrug,  papir, tryksager og miljø:

  • Det meste af papiret, som bruges i Danmark, stammer fra velforvaltet skovbrug i Europa
  • Omkring 44 pct. af Europa er i dag dækket af skov
  • De sidste fem år er de europæiske skovarealer vokset med det, der svarer til tæt på Danmarks størrelse
  • FN opfordrer til, at der bruges flere træprodukter

Kilder

www.tryksag.dk

www.kontorpapir.dk

www.howlifeunfolds.com

www.printpower.eu

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.