Permission marketing jura

Måske synes du, at juraen er den kedelige del af Permission Marketing. Men på den anden side; det er den del der kan bringe dig i fængsel. Eller hvert fald hen til betalingskøen ved bødekassen.

Den "nye" markedsføringslov fra 2006 indeholder ikke elegante ord som "permission marketing" eller "direct marketing", men den juridiske regulering af sådanne former for markedsføring findes først og fremmest i markedsføringslovens §6 (tidligere §6a). Reglen har vi haft i den nuværende formulering siden 2003, og der findes efterhånden også en del praksis herom. Alligevel bliver reglen ved med at volde en del problemer for virksomhederne i praksis, og da reglen sanktioneres hårdt med bl.a. høje bøder og har stor fokus hos såvel Forbrugerombudsmanden som medierne, er det vigtigt at kende reglens indhold.

Elektronisk markedsøring

Ifølge markedsføringslovens §6, stk. 1, må en erhvervsdrivende ikke rette henvendelse til nogen via e-mail, sms, mms, fax mv. med henblik på afsætning af varer og tjenesteydelser mv., medmindre der foreligger et gyldigt samtykke, eller der er tale om visse eksisterende kundeforhold.

Ingen forskel på B-T-B eller B-T-C

At erhvervsdrivende ikke må rette henvendelse til "nogen" skal forstås på den måde, at der er tale om et totalforbud,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL