Post-hype blockchain-tendenser

Hvad er de seneste tendenser inden for Bitcoin-miljøet og blockchain-industrien? Nærmer vi os en praktisk anvendelse af blockchain i stor skala, eller er blockchain stadig "a solution looking for a problem"? Den 3. januar 2009 gennemførte Satoshi Nakamoto den første bitcoin-transaktion og genererede den første blok i Bitcoins blockchain - den såkaldte genesisblok. Som bevis på dateringen, men givetvis også som en politisk kommentar, tilføjede han en besked i form af en overskrift fra forsiden på dagens The Times, som lød: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks."

Nakamotos politiske vision for Bitcoin var at skabe et betalingssystem, der flyttede magten over pengene fra bankerne og politikerne til verdens almindelige borgere. Bitcoin var således i sit udgangspunkt i høj grad et udtryk for et forsøg på et opgør med en magtfuld bankverden midt i en historisk dyb finansiel krise. 

Til trods for, at det med Bitcoin faktisk lykkedes Nakamoto at skabe et peer-to-peer- betalingssystem, som verden aldrig havde set magen til før, og som faktisk fungerede, så har Bitcoin-systemet i dag, snart ti år efter lanceringen, stadig ikke nogen nævneværdig betydning som betalingsmiddel i en bredere sammenhæng.

Derimod er interessen for valutaen bitcoin

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL