Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

PR og sociale medier skal komplementere hinanden

PR og sociale medier er ikke længere individuelle enheder og skal ikke behandles som sådan. De sociale medier og forbrugernes forventninger og vaner har efterladt traditionel PR i kølvandet, og netop derfor er integrationen af sociale medier i PR en helt afgørende disciplin. I dette indlæg belyser jeg, hvordan denne udvikling har sat sit præg på den traditionelle PR-tankegang.

PR og sociale medier skal arbejde sammen

I den digitale verden vi lever i, er det nødvendigt at koordinere og udforme din PR strategi i streg med din digitale og sociale tilstedeværelse. De skal komplimentere og, ikke mindst, informere hinanden.

 Det kan være, at der sker noget på Twitter, der har indflydelse på din historie eller på den generelle opfattelse af virksomheden, som kan være vigtig viden for din næste kommunikationskampagne. Sociale medier handler, i et PR perspektiv, om at samle fans, skabe ambassadører og påvirke målgruppens perspektiver og holdninger om ex. et givent produkt eller virksomhed.

 Det traditionelle PR bureau beskæftigede sig med at formidle information til et stort og varieret publikum. PR i dag handler mindre om at sprede et budskab til en stor gruppe mennesker, og mere om at skabe en oplevelse, der efterlader et indtryk hos modtagerne. Målinger på læserskare og cirkulation er erstattet af målinger af antal følgere, retweets, delinger, unikke besøgende og sidevisninger.

Brug de sociale medier til at forstærke dit budskab

Involvering af bloggere? En influencer marketing strategi? Den nye PR professional må kigge ud over presseafdelingen, og skabe kontakt og relationer via de digitale muligheder og platforme.

Sociale medier kan være med til at øge rækkevidden på dit budskab, men de kan også være med til at udvikle og skabe nye vinkler på din historie. PR og sociale medier er begge discipliner, der handler om brand awareness, troværdighed og image. Sociale medier kan være med til at forstærke PR indsatsen, men til gengæld kan PR hjælpe med at generere mediedækning og øge synligheden på sociale medier.

Det vigtige er at huske, at både PR og arbejdet med sociale medier handler om at række ud til influenter, forbrugere etc. Når du arbejder med sociale medier, bør du derfor huske at tage din PR hat på en gang imellem. Og når du arbejder med PR, bør du tænke over, hvordan du også kan bruge sociale medier til at forstærke dit budskab.

Alt for ofte kan PR og sociale medier synes at blive to uafhængige indsatser. Og det er en skam, for hvis du ved, hvordan man fletter dem rigtigt sammen, kan du opnå nogle imponerende resultater.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.