TV-Markedet 2010

2009 vil blive husket som et skelsættende år for tv-markedet; et år, hvor finanskrisen viste sit grimme ansigt og et år, der bød på fuldbyrdelsen af det digitale jordbaserede sendenet. Hvad, der så vil stå klarest i folks bevidsthed, er svært at sige. På kort sigt nok finanskrisen og dens indvirkning på prisdannelsen i markedet, på lang sigt digitaliseringen som givet vil ændre tv-markedet markant i fremtiden.

Finanskrisen bød på virksomhedslukninger, tvangsauktioner og øget arbejdsløshed - alt sammen yderst negativt for dem, som blev ramt. Omvendt medførte krisen også gaver til annoncørerne i form af markante prisfald. Mens seningen steg og steg (givet også som sideeffekt af finanskrisen…), faldt annoncørernes budgetter i samme takt. Den naturlige konsekvens af dette overudbud var, at priserne styrtdykkede.

Hvad skete der i 2009, der får betydning for i år?

Som nævnt faldt priserne drastisk i 2009. Det er svært at give et præcist kvantitativt bud på prisfaldet, idet der er store variationer fra annoncør til annoncør. Men i grove træk faldt priserne med mellem 10 og 20%. Nogle har dog måske oplevet endnu større prisfald bl.a. gennem nye muligheder indkøbsstrukturmæssigt. Effekten for den enkelte annoncør afhænger naturligvis af annoncørens type, historik,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL