Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bliv anerkendt med redaktionel kernefortælling og identitet

Kernefortællingen er den fortælling, som B2B-virksomhedens ledelse gerne vil udbrede og vinde opbakning til blandt meningsdannere og kunder i markedet. Den bør naturligvis afspejle virksomhedens værdier og identitet, men samtidig bør den omsættes til en redaktionel fortælling, der vinkles i forhold til kundernes og efterspørgslens præmisser for at opnå en mere gunstig positionering med bedre salgsmuligheder i markedet.

Content Marketing handler om virksomhedens evne til at udgive og distribuere berigende kvalitetsindhold på efterspørgslens præmisser. Og det er den hurtigst voksende form for markedsføring i B2B-virksomheder.

Nogle virksomheder eksperimenterer på livet løs, mens andre eksekverer på en konkret strategi for opnåelse af en mere synlig og anerkendt styrkeposition blandt kunder og andre interessenter i markedet. Forskellen på eksperimenterne og strategierne findes typisk i jagten på hurtige kampagnegevinster kontra den fundamentale og langsigtede kernefortælling.

Måske er du selv en af dem der eksperimenterer med Content Marketing og oplever god succes med udgivelse og distribution af e-bøger, blogposts, online beregnere og meget mere? Bliv endelig ved med det. Det virker fortrinligt til generering af leads.

Tillidsfulde kunder med præference for at handle med din virksomhed

Hvis du derimod står på tærsklen til implementering og eksekvering af en langsigtet Content Marketing strategi, så er det værd at evaluere, hvordan din virksomheds værdier og identitet skal bringes i spil og omsættes til netop den redaktionelle kernefortælling, der danner det fornødne fællesskab med især kunderne i markedet.

I den forbindelse, er det helt centralt at ”oversætte” virksomhedens identitet og værdier i forhold til den relevante kontekst, som virksomhedens nøglekunder opererer i.

Det bør du primært gøre for at blive kendtgenkendt og anerkendt som en troværdig samarbejdspartner eller leverandør i kundernes oplevelse af din virksomhed samt af virksomhedens løsninger, services eller produkter.

Hvorfor er det nu vigtigt?

Hvis du går op i virksomhedens branding og positionering i markedet, så bør argumentet tale for sig selv. Men husk på, at det er kunderne, der alene bekræfter din position og virksomhedens brand.

”Your Brand is what other people say about you when you’re not in the room.”

– Jeff Bezos, grundlægger af Amazon.com

Det er imidlertid også vigtigt i en anden vækstkritisk sammenhæng. Den redaktionelle kernefortælling med en gennemsigtig afspejling af din virksomheds værdier og identitet bør især have til formål, at forøge den vægtede værdi og reducere salgsmulighedernes gennemløbstid i virksomhedens salgs- og ordrepipeline.

Med andre ord bør kernefortællingen, i højere grad, tiltrække et tillidsfuldt publikum, der allerede har en præference for at handle med netop din virksomhed i kraft af et oprigtigt værdifællesskab. For din salgsorganisation betyder det nemlig, at salgsprocesserne afkortes i forhold til indledende kontakt og modning af kunderelationer og salgsmuligheder på kundens vej igennem sælgernes salgs- og ordrepipeline i CRM-systemet.

Naturligvis forventer kunderne til stadighed, at din virksomhed matcher konkurrenternes tilbud, men sandsynligheden stiger altså for, at din virksomhed hurtigere vinder nye ordrer og kunderelationer.

Redaktionel vinkling på værdierne for anerkendelse

Som de fleste ledere og kommunikationsfolk er bekendte med, så er det ikke tilstrækkeligt at tale om værdier. Kunder, medarbejdere og virksomhedens øvrige omgivelser bør i stedet opleve dem på egen krop, så de ikke reduceres til luftige bullet-points i slides og på hjemmesidens ”About us”.

I Content Marketing strategien, er det en oplagt mulighed, at tillægge værdierne en redaktionel vinkling samt indrette indholdskalenderen med udgivelse af historier om, hvordan virksomhedens værdier gør en konkret forskel i kundeoplevelsen. Både for medarbejdertrivslen og måske endda for samfundsmæssige problemstillinger, som berettiger din virksomheds eksistens og formål.

Du bør imidlertid huske på, at dine historier opnår maksimal momentum i markedet, når de tager afsæt i temaer og problemstillinger, der optager virksomhedens kunder. Derfor bør du også undgå en redaktionel vinkling, der har fortællingen om din virksomheds værdier som omdrejningspunkt.

I stedet er det tilrådeligt, at dele historier, der har afsæt i kundernes oplevelse og resultater, når værdierne omsættes til adfærd. Det betyder, at fortællingen om din virksomheds værdier helst bør ”underspilles”, så jeres publikum i højere grad anerkender din virksomheds værdier i form af egne fortolkninger af historien.

Bliv kendt og genkendt med redaktionel identitet i nye medier

Virksomhedens identitet (eller Corporate Identity) har gennem flere årtier været karakteristisk for den uniformerede og genkendelige præsentation af virksomheden på tværs af medier, kommunikationskanaler og salgsprocesser.

Internationale branding-eksperter, forskere og virksomhedsledere slår på tromme for værdien af konsistent design, budskaber og fremtoning på tværs af brochurer, annoncer website, messer og en lang række andre kommunikationsplatforme.

Samtidig er det et faktum, at digitale og sociale medier udgør en stor og voksende andel af kundernes meningsdannelse og beslutningsprocesser i forhold til valg af leverandører og samarbejdspartnere. Netop udbredelsen og dine kunders stigende adoption af digitale og sociale medier stiller imidlertid nye krav til virksomhedens redaktionelle identitet.

Corporate Identity er ikke længere tilstrækkeligt, for at blive kendt og genkendt blandt kunderne i markedet.

Konkurrencen om kunderelationerne fordrer, at B2B-virksomheder udgiver og distribuerer berigende indhold og redaktionelle historier, der giver selvbetjent inspiration og svar på kundernes kontekstuelle problemstillinger, overvejelser og mål.

På den måde vil din virksomheds redaktionelle identitet vække fortjent kendskab og genkendelighed hos kunderne. Dog er det et krav, at kvaliteten af indholdet og historierne er meget høj, for at opnå troværdighed og tillid til din redaktionelle identitet i markedet.

Afslutningsvis er det på sin plads, at argumentere for, at din virksomheds kernefortælling samt redaktionelle identitet er synlig, nemt tilgængelig og brugervenlig på tværs af digitale kanaler og medier. Og så bør du naturligvis pakke din redaktionelle identitet nydeligt ind i din velkendte ”identitets-uniform”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.