TV-reklamen skifter ham

USA har traditionelt set været stedet, hvor Europas markedsføringsfolk har kunnet få et blik ind i reklamernes fremtid. Og det er såmænd også der, man får den fineste krønike over tv-reklamens historie. Men i dag er en tv-reklame mange forskellige ting. Noget skal der jo ske, for nu sidder de sørme ikke længere klistret til tv-skærmene over there! Samtidig er mediaspend på tv-området fortsat i vækst. Hvordan hænger det nu sammen? MARKET har haft Brian Steinberg, tv-redaktør på branchemagasinet Advertising Age, i røret fra New York.

Alt var bedre i de gode, gamle dage. Se fx datidens reklamer, hvor kernefamilien fik løst uoverkommelige dagligdagsproblemer med ting fra tuber. Det var dengang, kvinderne gik hjemme og i en ledig stund mellem tøjvask og prep-cooking kunne slappe af foran fjerneren med en sjus på den højgravide mave og en smøg i hånden, inden manden kom træt hjem fra arbejde.
”Tv blev mere og mere udbredt i 40erne. Men det var først i 50erne og 60erne, at der for alvor kom skub i tv-reklamer. Dengang var der kun 3–4 landsdækkende networks. Alle så de samme programmer, og alle havde den samme referenceramme. Samtidig var der ikke tilnærmelsesvis det

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL