Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vi er alle designere

Design Thinking er en innovativ proces hvor alle, ved brug af forskellige visuelle modeller, kan skabe mulighedsrum og udvikler idéer, service, produkter, bygninger, businessplaner mm. Principperne i Design Thinking blev eksempelvis anvendt af den danske arkitekt Aage Sigurd Kjeldgaard Lauritzen, der skabte mange bygningsværker over hele landet men specielt på Frederiksberg, hvor han var stadsarkitekt. Bl.a. var han i 1934 arkitekt på Frederiksberg Svømmehal, hvor han gennem design thinking, bruger- og behovsanalyse skabte en åben og indbydende svømmehal med vinduer og ovenlys i stedet for en lukket kasse.

Design thinking kræver overblik, engagement, åbenhed og fri fantasi

Design Thinking har gennem flere år været anvendt inden for salg, service og forretnings-udvikling, hvor udgangspunktet er kundens ønsker og behov. En tværfaglig gruppe arbejder sammen og anvender en projektvæg med forskellige visuelle modeller og skabeloner i en kreativ og åben proces, hvor man analyserer kunden og forretningsgangen, indsamler ny viden, udvikler nye idéer og løsninger, præsenterer prototyper samt forslag og tester det hos brugerne.  Det er vigtigt, at der skabes de rigtige forudsætninger for processen – afslappede rammer, de rigtige metoder, tid til at få alle idéer på bordet, tidsplan for flere brainstorms, deadlines og implementering, humor så fantasien slippes løs og selvtillid til at sige, hvad man mener og lufte skøre idéer.

Model: Galloper.com

Model: Galloper.com

De 5 faser i design thinking

Design Thinking kan være en proces med 5 faser, der analyserer, inddrager, kombinerer, udvikler, visualiserer og tester.

Empathize Observer, analyser og undersøg hvad brugerne gør, siger, tænker og føler. Start evt. med at være Mystery Shopper og tal derefter med brugerne om deres oplevelse og evt. frustrationer, ønsker og idéer – evt. on location i en butik eller på et hotel, banegård osv., hvis det handler om service design.

Define Kombiner og organiser jeres observationer og analyse med muligheder for innovation og find de udækkede brugerbehov.

Ideate
Gå amok, slip fantasien fri og skab rammer der krammer til en brainstorm med skøre og kreative idéer med udgangspunkt i jeres input fra observationer og brugerne. Brainstorm enkeltvis i stilhed i f.eks. 15 minutter og saml, sorter, kombiner og byg videre på jeres idéer.

Prototype
Visueliser idé og løsning i forskellige materialer eller på en stor tegning og vis forretningsgangen eller brugerrejsen, så alle kan forstå, hvad der virker – og ikke virker.

Test

Vis løsningen til brugerne for feedback. Er løsningen forbedret og opfylder den brugernes ønsker og behov?

Her er 10 råd fra Design2Innovate på Designskolen Kolding:

  1. Find problemet
  2. Forstå i dag
  3. Inspirer fremtiden
  4. Vær bevidst om dine kompetencer
  5. Giv plads til kreativitet
  6. Arbejd visuelt
  7. Se på oplevelser og adfærd- med nye briller
  8. Kommuniker på nye måder
  9. Udnyt friktion
  10. Gør dig klar til at blive forstyrret

Værktøjer

Kurser

Inspiration

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.