Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hvordan reagerer Facebook brugerne på ‘sponserede opslag’?

Alle bliver eksponeret for sponserede opslag på Facebook. Så for marketing ansvarlige er det naturligvis interessant, hvordan forbrugerne føler og tænker om disse opslag. Ikke mindst nu, hvor Mark Zuckerberg & Co skruer endnu hårdere på algoritmen for, hvilke opslag, som vises i brugernes sociale nyhedsstrøm.

Der er 4 vigtige pointer at tage med sig i denne sammenhæng:

  1. At brugerne rent faktisk SER de sponserede opslag i modsætning til mange andre digitale annonceformater i dag
  2. At brugerne kræver, at det er tydeligt, at det er annoncer, når det reelt er det
  3. At det ikke skader et brand, hvis brugerne allerede har et godt forhold til afsenderen
  4. Og VIGTIGST, at når indholdet er relevant og skaber værdi, er det sekundært om det er sponsoreret eller ej

Mange annoncer bliver aldrig set af brugerne

Selvom bannermarkedet er blevet programmatic og mere transparent for indkøberne, er marketingeffekten overfor brugerne kun blevet forringet de sidste år. Pop-up blockere, banner-blindness, faldende CTRs og below-the-fold, robot-kliks mv. giver annoncører god grund til at spørge sig selv, om formatet stadig kan retfærdiggøres.

Facebooks annonce-formater og moduler er udskældte, men som annoncør kan du i det mindste regne med at brugerne rent faktisk bliver eksponeret for din annonce. Måske annoncen ikke giver de reaktioner og kliks, du har håbet på, men med fuld transparens på annoncelevering via Ad Manager (+ du kan altid dobbelt-checke med eksterne tracking-systemer), så får du på Facebook både visninger og klik til fordelagtige priser sammenlignet med andre platforme.

Trine Buus Facebook artikel

Lad være med at prøve at skjule det

Transparens og åbenhed er nøglen til forbrugernes tillid. Det skal være tydeligt angivet, at der er tale om betalt indhold, så brugerne ikke er i tvivl om, hvem der står bag budskabet. Med Facebooks seneste tuning af algoritmen kan vi være sikre på, at der nok skal komme opdateringer til den lille ”sponsoret-tekst” som følger nedenunder afsenders navn. Såfremt dette er skadeligt for effekten vil Facebook forsøge med forskellige versioner, som giver de bedste bruger reaktioner.

Dette gælder naturligvis i endnu højere grad, når indholdet levereres af tredjeparter såsom influenter, medier og magasiner. Både Facebook og Instagram har udviklet fine formater til, at disse kan markere, at indholdet er betalt.

Kan du lide mig?

Brugere som allerede kender og forholder sig positivt til dit brand, reagerer som udgangspunkt positivt på sponserede opslag – naturligvis forudsat at indholdet er relevant og skaber værdi. Det giver altså god mening at købe sponserede opslag til brugere, som du i forvejen har en god kendskabsrate og et godt forhold til. Har du fx prøvet at lave en spejl-målgruppe af brugere, som besøger din hjemmeside og set, hvordan de reagerer på dine Facebook annoncer? Husk at der er mange gode indsigter at hente i værktøjet Audience Insights i din Facebook Business Manager.

Trine Buus Facebook artikel

Så hvordan reagerer brugerne på sponsoreret indhold på Facebook?

Konklusionen er, at hvis du kan fortælle noget i din markedsføring, som er interessant og har story-telling værdi for brugerne, så får du opmærksomhed – uanset om dit content er sponsoreret eller ej. Men vær opmærksom på, at kun med relevans og underholdning kan du skabe værdi. Så når du designer din social medie strategi og planlægger eksekvering, så husk at levere budskaber, som underholder og skaber værdi fremfor reklamer, som irriterer.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.