Viden er magt, eller er det?

Vi siger ofte, at viden er magt og hentyder, at jo mere viden man har, jo bedre er man i stand til at træffe de rette beslutninger og dermed klare sig godt. Det er ikke helt rigtigt mere.

Vi siger ofte, at viden er magt og hentyder, at jo mere viden man har, jo bedre er man i stand til at træffe de rette beslutninger og dermed klare sig godt.
Det er ikke helt rigtigt mere. Vi har i dag alle muligheder for at skaffe os adgang til viden, hurtigt og effektivt. På vores arbejdspladser gemmes alle e-mails, kundetransaktioner, produktionsinformationer og finansielle informationer.
Hjemme logger vi alt på Facebook, Twitter, LinkedIn, gemmer alt på vores computere, iPads, etc.
Med den adgang til information og viden burde vi alle være meget magtfulde. Men det er vi tydeligvis ikke. Problemet er, at den viden, der reelt giver magt, drukner i de enorme datamængder, vi indsamler hvert sekund døgnet rundt.
Tag eksempelvis en virksomhed som SOS International, der håndterer alt fra biluheld over mistet bagage på rejsen til alvorlige sygdomme og katastrofer verden rundt. Vi har omkring en million sager om året,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL