Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

3 kreative tips til vinkling af den videobaserede kundecase

Indhold som kundecases har ofte stor betydning, når virksomheder overvejer at blive kunder hos jeres virksomhed. Samtidig er videoformatet i eksplosiv vækst, hvilket gør det værd at overveje udgivelse af den næste B2B-kundecase som video. Det er imidlertid vigtigt at tænke over, hvordan I vinkler historien med størst udbytte for potentielle kunder. Her er forslag til ny strategi og tre kreative tips til vinkling.

Lad os starte med at fastslå, at online indhold i form af video er kommet for at blive. Det er nemt for kunderne at tilgå i digitale kanaler – og ja, nogle mennesker i kundernes købscenter foretrækker endda videoformatet frem for andre typer af online indhold.

Samtidig kan de fleste virksomheder være med på produktionsomkostningerne modsat år tilbage, hvor videoproduktion krævede et større set-up.

Udgivelse og distribution af kundecases i B2B-virksomheders markedsføring til nye kunder vil også bestå fremover. De skaber tillid og får potentielle kunder til at overveje et samarbejde.

Spørgsmålet er om I kan styrke jeres langsigtede indholdsstrategi og blive bedre til at udvikle kunderelationer i krydsfeltet mellem videoformatet og kundecase taktikken?

Med kreativ vinkling på jeres næste videobaserede kundecase, øger I sandsynligheden for at flere potentielle kunder får lyst til at dykke ned i historien for at tage den med videre i indkøbsovervejelserne.

NY STRATEGI: Tænk ud af boksen og vær på forkant med video logbog

I genkender formentlig denne situation: En relativ ny kunde har anskaffet jeres ydelse eller produkt og er meget tilfreds med samarbejdet. ”Vi skal have udarbejdet en kundecase, så andre kunder kan se, hvad vi laver”, bliver I hurtigt enige om på et marketing- og salgsmøde.

I bliver sikkert også hurtigt enige om, at producere og udgive kundecasen efter opskriften:

  • Hvad var kundens udfordring?
  • Hvordan blev udfordringen løst?
  • Hvad var resultatet?

Herefter kontakter I kunden og får accept på deltagelse i et videointerview, hvor den pågældende kontaktperson gladeligt besvarer jeres spørgsmål og gør rede for samarbejdets fortræffeligheder.

Det er i sig selv en god og enkel opskrift, der sagtens kan anvendes. Spørgsmålet er blot om en mere kreativ vinkling på casen kan udmønte sig i højere grad af troværdighed og en generelt mere opsigtsvækkende historie i markedet?

Og med mindre det kommer som en vældig stor overraskelse, at jeres kunder er glade og tilfredse med jeres produkter og services, så er det anbefalelsesværdigt at revidere indholdsstrategien og være på forkant med produktion og udgivelse af kundecases.

Et godt tip er at udnytte videoteknologiens høje tilgængelighed på eksempelvis SmartPhones og GoPro kameraer.

I den forbindelse bør sælger/kundeansvarlig løbende føre en video logbog med egne ”selfie-refleksioner” samt løbende kommentarer eller hilsener fra persongalleriet, der er involveret i anskaffelses- og ibrugtagningsprocessen hos kunden.

Denne strategi er gunstig af flere årsager.

Dels får I indsamlet tilstrækkeligt og autentisk råmateriale til filmisk understøttelse af den endelige historie. Og dels holder I nemmere styr på, hvem der har været med i processen, og hvad deres rolle har været i forhold til identifikation af de mest interessante vinklinger på historien.

Husk også at føre uenigheder eller konflikter i processen til logbog. Det er oftest her, at I kan finde de mest interessante vinklinger, der gør historien mere opsigtsvækkende, relevant og troværdig for det rette publikum hos andre potentielle kunder.

Eksempelvis er det mere interessant og troværdigt at se case-filmen om ”Da uenighed om tekniske krav blev til løsning i verdensklasse” end ”Stor udfordring løst med flot resultat”

VINKLINGSTIP 1 – I topledelsens perspektiv

Vinkling drejer sig om at dække et emne fra et bestemt perspektiv, og lige her vælger vi et kreativt vinklingstip til kundecasen i topledelsens perspektiv.

Sælger jeres virksomhed eksempelvis trykluftanlæg til industrien, så kan det i nogle tilfælde være mere relevant og interessant at ”by-passe” de mest oplagte kontaktpersoner hos kunden og i stedet fortælle case-historien i et kontekstuelt ledelses- og markedsperspektiv med inddragelse af en eller flere topchefer fra såvel kunden som andre virksomheder i industrien.

Hvad kan case-historien handle om i det perspektiv?

Fra flere anerkendte undersøgelser og studier ved vi, at topchef-segmentet interesserer sig for indhold om emner som strategi, konkurrenceevne samt markeds- og brancheindsigt.

Samtidig peger Victornizers mini-studie af danske beslutningstageres holdning til online video på, at kombinationen af fire elementer i video gør indtryk på topledelsen:

  1. En god historie
  2. Følelser og passion
  3. Brug af data
  4. Nyhedsværdi

Det betyder eksempelvis, at der er mulighed for at fortælle en god ledelseshistorie om, hvordan topchefer vurderer industrien skulle konkurrere, såfremt trykluft ikke var opfundet. Samtidig kan historien understøttes af data om branchens udvikling og topchefens vurdering af fremtidige trends for trykluft i industrielle processer.

Det er naturligvis blot et kreativt forslag.

Pointen er, at historien i kundecasen handler meget lidt om jer og meget mere om kunderne. Og med anvendelse af råmateriale fra jeres video logbog vil I kunne opnå en underspillet brand-positionering i sidehistorien om, at den pågældende kunde har opnået fornyet konkurrenceevne med investering i helt nyt trykluftanlæg med jeres hjælp.

VINKLINGSTIP 2 – I mellemledelsens perspektiv

Kundecasen kan også udgives i mellemledelsens perspektiv. Med den vinkel bør historien om anskaffelse af trykluftanlæg handle om mere operationelle emner som eksempelvis ledelse, driftsoptimering, nedbrud, sikkerhed, omkostninger, effektivitet og meget andet.

Igen er det imidlertid vigtigt, at historien ikke primært handler om den specifikke case, men i stedet adresserer kontekstuelle emner, der er relevante for bl.a. produktions- eller fabrikschefen.

Gør casen offensiv og fortæl baggrundshistorien om, hvordan fabrikschefen informerer om øget effektivitet og leder medarbejdere, der forventeligt skal lære nye installationer og operative processer at kende.

Alternativt og mere modigt, så kan der udgives en historie om, hvorfor fabrikschefen ikke syntes det var nemt at arbejde sammen med jeres virksomhed om anskaffelse af trykluftanlæg. I kombination med fabrikschefens fem bedste råd til anskaffelse af nyt anlæg og supplerende anvendelse af logbog-materialet i case-videoen, så vil case-historien fremstå både opsigtsvækkende, troværdig og berigende for nye kunder.

VINKLINGSTIP 3 – I brugernes perspektiv

De daglige operatører der betjener og servicerer et trykluftanlæg, er ikke nødvendigvis beslutningstagere i forhold til anskaffelser og investeringer. Alligevel har de ofte en betydelig indflydelse på den endelige købsbeslutning, og de kan i mange tilfælde være interne fakkelbærere for en relevant case-historie, der er værd at dele med nærmeste chef eller beslutningstager hos nye kunder.

Samtidig er det værd at bemærke, at antallet af brugere som regel er større end antallet af beslutningstagere, så jeres kundecase opnår en større sandsynlighed for at blive set ved distribution i eksempelvis sociale medier.

I forbindelse med en bruger-vinklet kundecase kan det være en god idé at inddrage og bringe operatørens faglighed og erfaring i spil.

Det kan man gøre ved, at lade kundens operatør indtage hovedrollen i en kort film om ”Maskinmesterens tre råd til rolig nattesøvn”. De tre (eller flere) råd kan hver især adressere de processer og rutiner, som det nye trykluftanlæg måske har gjort nemmere for operatøren. Det kan være emner som beredskab, fejlsøgning, vedligehold, service og reparation.

For mere medrivende resultat bør historien fortælles i samspil med råmaterialet fra logbogens løbende videooptagelser, så I undgår en alt for monoton og stiliseret interviewsituation.

Med denne vinkling får kundecasen en brugerfaglig identitet, der er relevant og udbytterig for betydelige influenter i købscentret hos andre kunder.

Fremtidens kundecases er proaktive og skarpt vinklede

Selvom vi har taget udgangspunkt i et tænkt eksempel fra trykluftindustrien, så er det vigtigt at hæfte sig ved, at såvel den proaktive logbogs-strategi som vinklingerne på den videobaserede kundecase kan gøre sig gældende for de fleste brancher.

Uanset hvad, så bør I først og fremmest have modet og viljen til at udfordre den konventionelle tilgang til produktion og distribution af kundecases på bagkant.

Et godt råd er at gøre brug af den nemme tilgang til videomediet og anlægge en mere proaktiv kundecase-strategi med løbende videodokumentation til senere indarbejdelse i en filmisk interessant og skarpt vinklet historie med jer selv og alle fortræffelighederne i en kontekstuel birolle.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.