Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

4 tricks der bringer dig til tops i YouTube søgninger

YouTube har opnået status som verdens 2. største søgemaskine, kun overgået af ejeren Google. Det giver nogle unikke muligheder, der kan anvendes i online markedsføringsstrategien, både i forhold til annoncering og reach og synlighed. I denne artikel vil vi komme ind på de emner, vi mener er mest relevante for at opnå et godt resultat samt de key benefits, du kan få ud af platformen.    

Når det kommer til online medier, er YouTube et af de mest anvendte. En tredjedel af alle internetbrugere benytter sig af YouTube dagligt, hvilket resulterer i milliarder timers video, der ses hver dag. Der uploades faktisk 400 timers nyt indhold til YouTube hvert minut!

Men det er ikke kun videoindhold, der spiller en rolle. Det er også de forskellige parametre omkring videoen, som spiller ind. At have en stærk tilstedeværelse på YouTube kræver, at du arbejder målrettet med dit indhold, både i forhold til de videoer, der bliver uploaded, men også med de parametre du selv kan arbejde med. Lykkes dette, giver det dig ikke kun den perfekte mulighed for at tiltrække kunder med relevant indhold, men er også en god platform til at brande dig selv på og øge din awareness til en mindre pris end på de mere ”etableret” online kanaler.

Når du går i gang, bør du klarlægge, hvad målet med din tilstedeværelse er. Du bør samtidig finde ud af, hvilke interesser din målgruppe har, for at kunne afdække målgruppens behov. På den måde kan du målrette din indsats.

Annoncerings muligheder

Med den store anvendelse af YouTube, har dette naturligvis gjort platformen til et stort marked for annoncører og dette er et område, hvor der er mange muligheder.

Mange YouTube-annoncører mangler dog den nødvendige insight i, hvilke reelle muligheder, der ligger i annoncering på YouTube og opnår derfor ikke det reelle potentiale for deres kampagner. En vellykket YouTube-annonceringsstrategi skal opfylde målene for dit brand, engagere din målgruppe og være relevant på det tidspunkt, hvor du rammer dem. Dette kræver insights i, hvilke parametre du skal arbejde med i forhold til målgruppen. Det kræver også, at du anvender de rigtige former for annonceringsmetoder.

De to mest anvendte måder du kan annoncere på YouTube, er Bumper ads og In-stream ads.

Bumper ads er de annoncer, der vises i 6 sekunder og ikke kan skippes. På den måde kan du fastholde forbrugeren. I forhold til øget Brand awareness, ses bumper ads som et meget effektivt redskab og kan målrettes direkte mod din relevante målgruppe. Bumper ads er designet til at nå seerne i øjeblikket, hvor de er modtagelige for en hurtig fokuseret besked, og det kan enten være i forhold til et enkelt budskab eller et statement.

In-stream annoncer afspilles før eller under en anden video, og de kan først skippes efter 5 sekunder af din video. I forhold til en Bumper ads, så betales der først for In-stream ads, hvis der ses mere end 30 sekunder af videoen eller der foretages en aktiv handling fra seeren (klik på link eller lign.) Så in-stream ads giver dig muligheden for at fortælle mere, men du skal stadig sørge for at engagere forbrugeren indenfor de første 5 sekunder.

En pris hvor alle kan være med

En af de ting der er mest fordelagtigt ved YouTube annoncering lige nu er, hvor billig det er at komme i gang. I nogle tilfælde vil annoncer koste så lidt som nogle få kroner, i forhold til bumper-ads. Endnu billigere er det med In-stream ads. Det kræver selvfølgelig mere end blot en billig annonce at lave en vellykket kampagne, men det giver dig utrolig gode muligheder for at teste forskellige ting af til et mindre budget og dermed blive skarpere på, hvordan du bedst muligt fanger din målgruppe

De organiske muligheder – 4 konkrete tips

Udover de mange muligheder i forhold til annoncering, har YouTube også et kæmpe potentiale i forhold til search. 4 ud af 5 foretrækker video i deres søgefase, og som det tidligere er nævnt anvender flere og flere også YouTube i deres søgningsproces.

Her er fire helt konkrete ting du kan gøre, for at ryge til tops i søgeresultaterne og gøre dine videoer mere synlig for målgruppen og øge dine afspilninger.

  1. Skriv en god titel din video

Sørg for at du har udarbejdet en søgeordsanalyse og brug derefter dine søgeord til at skrive en god titel, der fanger din målgruppe og som fortæller, hvad videoen omhandler.
Hvis du fx skal lave en video omhandlende: Hvordan du opsætter en wallsticker, kan du bruge følgende søgeord:
”Wallstickers” ”opsætning” ”guide” og ”montering”.

TITEL: Opsætning af Wallstickers – Guide til montering og opsætning af dine wallstickers.

  1. Lav en god beskrivelse af din video og brug tags

Du skal udnytte, at du kan lave en beskrivelse af din video. Her skal du igen bruge dine søgeord og ligesom på dit website skrive ”seo-tekst”, der også er en relevant beskrivelse af videoen.
En god idé er at sætte et klikbart link i de første 1 – 3 linjer af teksten, da kun disse er synlige, resten ses kun hvis seeren klikker ”læs mere”. Her kan du fx lede folk hen på dit website eller andet.

Sørg for at bruge relevante tags i forhold til din video. Dette er en simpel og nem ting, der kan øge synligheden af din video. Find gerne to unikke tags du bruger på alle dine videoer, da de på den måde vil blive linket sammen.

  1. Upload undertekster

Er der speak eller en person, der taler, er det en god idé altid at uploade undertekster. Disse er også søgbare og kan være med til at ranke din video. Derfor er det en god idé at inddrage dine søgeord allerede inden videoen optages, så du er sikker på at få sagt søgeordet et par gange i videoen.

  1. Miniature billede

Et godt miniaturebillede på din video øger dine chancer for klik og kan derfor have en meget afgørende effekt på, hvor mange visninger du får. Dit miniaturebillede skal være fangende og informativt, så modtageren med det samme kan se, om videoen har relevans. Miniaturebilledet er også en nem måde at skille sig ud fra mængden, da mange oftest bare benytter sig af det billede YouTube generer.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.