Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

En guide til Google´s nye markedsførings-platform

Google afholder hvert år en marketing konference, som hedder Google Marketing Live. I år blev den afholdt i juli måned og i dette indlæg vil vi tage et tilbageblik på de vigtigste pointer og nyheder hos Google i 2018. Hovedtemaerne fra konferencen var; værdi, tillid og transparens.

1. Personalisering af annoncer

I takt med øget ønske om kontrol hos forbrugere, har forbrugeren fået muligheden til at tilpasse og skræddersy egne annonceoplevelser. Dette vil sige, at forbrugeren har mulighed for kun at få vist annoncer, der er relevante for netop den enkelte. Denne tilpasning kan justeres på forbrugerens egen konto på Google. Googles direktør beskrev værdien af tiltaget således; ”People don’t see value in advertising if they don’t feel valued by advertising.”

2. Google AdWords bliver til Google Ads

Google AdWords er blevet ændret til Google Ads. Det nye navn vil skabe en bedre oplevelse på tværs af både search, video og display. Denne ændring trådte i kraft d. 28. juli 2018. I samme sammenhæng blev der introduceret en helt ny platform – Google Marketing Platform. Platformen samler DoubleClick Digital Marketing og Google Analytics 350 Suite. Dermed er det muligt at planlægge, købe, måle og optimere alle digitale medier og kundeoplevelser det samme sted.

3. Nye funktioner på YouTube – videoformater og automatiseret budstrategi

Google har med rette grund øget deres fokus på nye funktioner i YouTube. Der er ca. 1,9 billioner brugere på platformen på nuværende tidpunkt, men tallet er stigende. Til konferencen blev der afsløret nye features til YouTube. Disse features er TrueView for Reach, hvilket har til formål at nå et større reach og benytter sig af CPM-budstrategi. En anden feature er TrueView for action, som omhandler remarketing til tidligere interesserede kunder, der har søgt efter bestemte produkter på Google.

Google har derudover offentliggjort en ny budstrategi – Maximize Lift Bidding Strategy. Strategien har til formål at nå ud til potentielle kunder, der højst sandsynligt vil søge efter virksomhedens brand efter de har set en video fra virksomheden.

4. Lead Ads på Youtube

Google har nu åbnet muligheden for at kunne samle leads og kontaktinformationer på YouTube. Der havde før dette ikke været en tilsvarende mulighed lignende Facebook Lead Ads

5. Responsive Search Ads

Vi kender responsive annoncer fra Google Displaynetværk, men nu er de også udbredt til søgekampagnerne. Responsive annoncer adskiller sig fra den almindelige søgeannonce ved at have mulighed for at tilføje op til 15 forskellige overskrifter herunder fire forskellige beskrivelser. Google vil automatisk teste de forskellige kombinationer af overskrifter og beskrivelser og bruge denne data fremadrettet til at vise de kombinationer, der har performet bedst.

6. Mobil-hastighed

Vidste du, at 50% af alle brugere forlader et potentielt køb, hvis landingssiden loader for langsomt? Google har derfor lanceret Mobil Landing Page Score, der er baseret på en 10-points skala for forskellige faktorer, der opdateres dagligt, hvilket gør du muligt for virksomheder løbende at kunne forbedre deres landingssider.

7. Cross-Device rapportering og Remarketing

Cross-Device rapportering er blevet en del af Google Analytics. Her kan der måles, hvordan brugerne bruger forskellige enheder i dagligdagen, og i hvilke sammenhænge. Dette betyder, at det er muligt at bygge remarketing-lister på tværs af alle enheder til fremtidigt brug i Google Ads.

Cross-Device rapportering er blevet opdelt i disse tre underrapporter:

  1. Overlapning af enhed: Denne rapport giver dig indblik i, hvilken type enhed, og hvor mange, der bruges til at få adgang til dit indhold.
  2. Enhedsveje: Her kan du få præciseret de sidste fem enheder, der blev brugt inden en konvertering.
  3. Anskaffelsesenhed: Anskaffelse og konverteringer – forholdet mellem disse.

Fremtidigt har det den betydning, at der kan sammenlignes segmenter, visualiseres data og skelnes mellem brug på tværs af devices – desktop, tablet og mobil – på hvert eneste trin i en købsproces.

8. Smart Campaigns

Google offentliggjorde en god nyhed til mindre virksomheder; Smart Campaigns. Smart Campaigns hjælper mindre virksomheder med at opsætte en kampagne på få minutter gennem indbyggede funktioner. Dette er aktuelt for virksomheder af mindre størrelse, der ikke har tid eller budget til at opsætte Google Ads kampagner.

9. Google Shopping

Google har opgraderet shopping-oplevelsen med Smart Shopping. Denne feature gør det muligt at generere automatiske feeds ved at trykke på en enkelt knap. Derudover er Smart shopping integreret med Shopify, hvor du kan administrere og tracke annonceperformance og ydeevne i dit CMS.

10. Lokale kampagner

Søgninger indeholdende ”nær mig” har opnået en enorm stigning på mobilsøgninger de seneste par år. Google fortalte til konferencen, at der har været en 10x stigning i søgninger efter ”nær mig.”

Lokale kampagner er en ny kampagnetype, der målretter sig mod at opnå besøgende i butikken. Annoncerne bliver automatisk oprettet efter adresseudvidelse, billeder, video mm. Google optimerer herudfra automatisk på tværs af søgenetværket, Google Maps, YouTube, websites samt apps fra displaynetværket.

Funktionen rapporterer om butiksbesøg ved hjælp af anonyme og aggregere data fra Google-brugere, der er logget ind og har valgt at aktivere placeringshistorik.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.