Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Blogger-agentens gyldne råd til marketing-chefer

Ét af de helt store buzz words i marketing verdenen i 2017 har været influencer marketing – men hvad er det helt præcist, man som virksomhed får ud af at aktivere influencers i sin markedsføring? Hos Bloggers Delight ser man det som noget positivt, at influencer marketing, som virksomheden har arbejdet med siden 2010, får så megen opmærksomhed i disse tider. Det giver gode muligheder for at udbrede kendskabet og samtidigt slå fast, at influencer marketing ikke en døgnflue, men en tilgang til marketing, der sammen med native advertising og content marketing generelt er blevet mere og mere udbredt i løbet af de seneste 8-10 år.

Hvad er det, influencer marketing kan?

Ét af de helt store buzz words i marketing verdenen i 2017 har været influencer marketing – men hvad er det helt præcist, man som virksomhed får ud af at aktivere influencers i sin markedsføring? Hos Bloggers Delight ser man det som noget positivt, at influencer marketing, som virksomheden har arbejdet med siden 2010, får så megen opmærksomhed i disse tider. Det giver gode muligheder for at udbrede kendskabet og samtidigt slå fast, at influencer marketing ikke en døgnflue, men en tilgang til marketing, der sammen med native advertising og content marketing generelt er blevet mere og mere udbredt i løbet af de seneste 8-10 år.

Der er flere grunde til at influencer marketing har vundet indpas som ofte anvendt marketing-disciplin. Det giver virksomheder og brands mulighed for at fortælle en brandhistorie i øjenhøjde sammen med én eller flere influencers, hvor de to parter i det optimale samarbejde læner sig op ad hinandens brand og smitter positivt af på hinandens image. Det giver en mulighed for at udforme fortællinger, som aldrig kunne komme direkte fra brandet selv. Og det giver muligheder for at italesætte nogle af de værdier, brandet har til fælles med den eller de influencers, der samarbejdes med.

Mere konkret er influencer marketing gennem bloggere en mulighed for at tilbringe langt længere tid med dit brands’ målgruppe end hvad der eksempelvis kan lade sig gøre gennem posts på sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. En typisk læser på en Bloggers Delight-blog bruger 2-4 minutter på at læse et blogindlæg afhængigt af indlæggets længde og indhold, hvilket er højt sammenlignet med de sekunders opmærksomhed, brugeren oftest dedikerer til at granske et social media post. Derudover er det en vigtig pointe, at læseren selv aktivt har valgt, at gå ind på en blog for at læse et blogindlæg, fremfor at indlægget er blevet skubbet ud til brugeren, som det eksempelvis er tilfældet med et promoveret post på Facebook eller Instagram. Det er altså kombinationen af et højt time spent med indholdet samt en pull- frem for push-tilgang til konsumeringen af indholdet, der skaber værdi og stort engagement fra brugerne.

Hvordan bruger man influencers i sit marketing mix?

Lige som med alle andre markedføringsdiscipliner handler det om at fastsætte konkrete målsætninger og KPI’er, som kampagneplanen og idéen udvikles ud fra og måles på. Er målet at kommunikere et kort, let afkodeligt budskab med så stort reach som muligt til en given målgruppe, er det muligt, at kampagnebudgettet er givet bedst ud ved på fx sponserede Instagram-opslag og stories hos influencers med højt reach Til gengæld kan bloggere og blogmediet være uvurderlige, når der skal fortælles en mere indgående historie, der kræver længere tekst, flere billeder, video, tydelig hyperlinking og et højt troværdighedsniveau. Især den personlige vinkel, hvor bloggeren taler direkte til sin følgerskare med en personlig og ærlig vinkel på historien, er det, der adskiller influencer marketing markant fra mere traditionelle former for marketing.

Influencers og platforme

En influencer kan dele indhold på mange forskellige medieplatforme – blogs, YouTube, Snapchat, Instagram, Facebook og podcasts er blot nogle af de mediekanaler og -formater, der gør sig gældende i dag. En potentiel fare ved mange af disse kanaler er dog, at influenten ikke selv er herre selve platformen. Eksempelvis står og falder en Instagram-influencers eksistens med de følgere, vedkommende har tiltrukket på sin profil og muligheden for at nå ud til disse følgere gennem posts og stories. Men hvad nu, hvis Facebook-ejede Instagram beslutter sig for at begrænse reach på kommercielle profiler for derefter at kræve betaling for at nå ud til profilens følgere? Det var det, Facebook gjorde for et par år siden på firmaets moderplatform og det vil være et oplagt skridt at tage for også at øge indtjeningen på Instagram. Første skridt var algoritmeændringen, der gav Instagram mulighed for at begrænse visse profilers rækkevidde. Det samme er til en vis grad også allerede sket på en platform som YouTube, hvor videoskaberens rækkevidde i høj grad er afhængig af den måde, hvorpå Youtube prioriterer sine algoritmer.

Kort sagt bliver budskabet til influencers i dag – pas på med at bygge på lejet grund. Sørg for at nå ud til dine følgere og læsere gennem én eller flere platforme, som du selv har fuld kontrol over uanset hvordan mediebilledet og diverse social media trends måtte ændre sig over tid. Instagram er en yderst anvendt medieplatform lige nu, men blogs tilbyder en større grad af kontrol over indtjening, tilgængelighed og distribution af indhold hvilket gør, at blogs fortsat har sin berettigelse som platform for influencers i dag og fremover. Ingen kender til fremtidens platforme, hvor forbrugerne kommer til at kommunikere og placere store dele af deres medieforbrug. Historien har vist, at nye platforme hurtigt kan vinde indpas og erstatte gamle. Men en ting, som ser ud til er kommet for at blive, er det faktum, at mennesker ønsker at følge og spejle sig i ligesindede. Derfor er influencers som samlet fænomen også kommet for blive – også uafhængigt af, hvilken social media platform, der trender næste år eller om 10 år. Som brand bør man derfor skynde sig at komme i gang med at gennemskue, hvordan man får mennesker til at fortælle ens historie, fremfor at insistere på udelukkende selv at være direkte afsender.

Om Bloggers Delight

Bloggers Delight er Danmarks største influencer marketing firma, der, udover bloggersdelight.dk, råder over blogly.dk, blogsplash.dk, society-b.com, thebloke.dk, looklab.dk og represented.dk. Bloggers Delight tilbyder en 360-graders løsning til de 300+ Premium blogs, netværket repræsenterer. Dette indebærer en blogging-platform med alle de nyeste tekniske muligheder, hvor en indtjeningsmodel hjælper bloggerne med at generere indkomst på deres blogs og sociale mediekanaler. Platformen tiltrækker også mere trafik og flere besøg til de respektive blogs. Derudover tilbydes der workshops og netværksarrangementer til alle Premium blogs i netværket. Målet er, at bloggerne skal kunne koncentrere sig om deres passion – at skabe fedt og engagerende indhold til deres læsere og følgere.

Bloggers Delight har omkring 1 million unikke besøg hver måned på tværs af alle blogs i netværket. Over 70.000 har benyttet sig at muligheden for at oprette en blog på Bloggers Delights gratis model, mens omkring 300 bloggere er Premium blogs, der har indgået en kommerciel aftale, som giver en månedlig indtjening.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.