Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

En guide til jagten på bloggere og youtubere til dit brand

Hvordan finder jeg den perfekte influent til mit brand? Alle kneb gælder i jagten på en af de stærkeste former for markedsføring. Anette Damgaard Skrumsager deler har ud af sine tips, tricks og erfaringer inden for området.

Vi omtaler ofte de mindre influencers som mikro, men efter min mening er den kategorisering helt i hegnet. Mikro betyder en milliontedel af en enhed, men dine ambassadører har jo en MEGET højere. Og det vidste du vist allerede godt, ikk’? Ordet ambassadør har derimod en meget mere korrekt – og spiselig – betydning. Og så lyder det også bare lidt federe at præsentere ens ambassadør-netværk for chefen sammen med de større influencers.

Mikro, makro og mega influencers

Man kan allerede nu spørge sig selv, om undertegnede går en anelse for meget op i terminologien, når ordet mikro kan skabe så stor irritation, i stedet for blot at se det holistiske billede af begreberne; mikro, makro og mega influencers. Vi kategoriserer jo blot størrelsen af influencere, så vi ved, hvor grænsen går for antallet af followers. Og ja, måske går forfatteren for meget op i dette ordkløveri. Måske. Men det er der nu en god grund til. For ved at tillægge en så stor samspiller en så fattig titel, så betyder det også, at mange desværre glemmer at tillægge dem deres egentlige store værdi.

Finder du den helt rigtige ambassadør til dit brand, så får indholdet, som han/hun producerer, (oftest) meget højere værdi for dig end købt indhold hos makro og mega influncers.

Sammenlign det med dine mest loyale kunder. Dem som kommer tilbage til din butik igen og igen. Dem kan vi godt lide. Det samme gør sig gældende for dine ambassadører. Ved at give en smule af dit brand til dem, giver de (oftest) meget mere igen. Og mere end du overhovedet havde turde håbe på.

Hvordan finder jeg den rigtige ambassadør?

Svaret er ikke nemt at svare på. For det kræver hårdt arbejde. Du skal ud med lys og lygte og grave dybt i dine sociale medier.

I denne jagt efter den rigtige ambassadør tjekker man ofte først brandets social media-profil igennem; er der gengangere af followers/likers/subscribers, som bare altid tilkendegiver deres kærlighed til brandet. Dernæst går man gerne videre til hashtags, som man ved, der bruges om ens brands. Måske er man heldig at finde en person, som bare knuselsker brandet og flere gange har delt denne kærlighed på sin social media-kanal.

Eller måske skal du ud og blaffe, for at finde denne gode influencer. Det vil sige; råb op. Efterspørg denne person på dine social media-kanaler. Eller måske du har en helt fjerde ide.

Alle trick gælder i denne jagt. Næsten endda. Og ja, man kan jo også altid hyre et bureau til jobbet, hvis det er.

Næste step er så, når man endelig har fundet denne person, at tjekke personens social media-kanaler. Har denne blot 50 followers på Instagram, billederne er mere grynet end en diset morgenstund og ordforåret for store mangler, så er det nok ikke denne person, man skal satse det store på. Selvfølgelig skal man stadig værne om denne lille stjerne, som krammer dit brand i et væk, men du må godt ha’ lidt højere forventninger til din ambassadør.

Husk på, at kun du sætter barren for, hvad der er tilfredsstillende for dig og brandet i forhold til at finde den rette ambassadør. Det er nemlig meget subjektivt, hvad man søger.

Men spurgte man mig, så ville jeg fokusere på at finde en person på Instagram, der har et par tusinde followers, billederne er flotte og meget simple, foruden sproget er letforståeligt og indbydende.

Det er jo selvfølgelig et drømmescenarie, jeg her opstiller i søgen efter den gode ambassadør, hvor alle kriterier opfyldes. Men måske er du heldig.

Data – but why?

Når man skal finde sin nye gode ambassadør – eller bare nogle influencers – til sit brand, så kan det være svært og uoverskueligt at holde styr på de mange forskellige profiler i de mange forskellige social media-kanaler.

Når du så har fundet dine gode ambassadører, så skal du også have overblikket over alt det gode indhold, som de hver især laver på hvert deres social media-kanal.

Der findes utallige systemer til at håndtere denne del. Og priserne skifter, som vinden blæser. Ligesom systemerne selvfølgelig også alle sammen kan hver deres.

Det er virkelig en jungle, man begiver sig ud, når man skal finde den rigtige leverandør. Og jeg vil ikke her fremhæve nogen fremfor andre, men jeg vil blot give dig et par råd med på vejen:

– Indhent tilbud fra fem forskellige leverandører (både nationale og internationale). Og ja, det kan virke lidt omstændigt med fem forskellige. Tre plejer jo at være rigeligt. Men markedet er så stort, og alle kan hver deres, så for at sikre sig, at du bliver præsenteret for de fleste muligheder, så gør dig selv den tjeneste at finde fem forskellige.

– Systemet skal både levere nye influencers OG data til dig. Det er ikke nok med en af delene.

– Systemet SKAL kunne frasortere influencers med fake/købte followers (og helst også købte likes). Det er et must-have.

Brug nu guldet

Når du er kommet så langt, at du har fundet den rigtige ambassadør. Og han/hun har leveret den fulde vare med godt indhold om dit brand. Så gør dig selv den tjeneste at bruge indholdet. Det er jo dit guld.

Opret en blog på dit site eller lav en ny landingpage (som selvfølgelig er 100 % SEO-optimeret), hvor alt det gode indhold kan glide ind. Og yes, det koster selvfølgelig manpower at lave denne del, men – og nu kommer guldkornene – det er her, at du faktisk kan skabe det egentlige salg.

Det er selvfølgelig meget at love. Men jeg har nu belæg for min påstand.

Når man som brand annoncerer på de sociale medier, så kommer det egentlige salg sjældent fra fx Instagram eller Facebook. Vi skaber brand awareness, reach, trafik, etc. med annonceringen. Men konverteringerne kommer sjældent fra denne annonce. Og det samme gør sig gældende for influencerne. De kan selvfølgelig ha’ modtaget en discountkode, hvor man kan se, hvor meget salg denne kode har genereret. Men igen, der er langt mellem de gode cases, hvor salget kommer direkte fra denne influencer.

Tricket er altså at samle indholdet fra dine influencers og på den måde præsentere dine produkter på en god og loyal måde. Og herfra indhente de direkte salg.

Det skal lige nævnes her på falderebet, at det er yderst vigtigt i samarbejdet med en influencer altid at lave en kontrakt, hvor vilkår, betingelser og krav for samarbejdet fremgår. Det vil sige, at hvis man vil genposte eller blot bruge indholdet fra bloggerne til brandets nye blog, så er det vigtigt, at det fremgår klart og tydeligt i kontrakten.

Held og lykke med din jagt. Det er hårdt arbejde, men det er absolut sliddet værd. Det lover jeg dig.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.