CRM – 3 bogstaver

CRM er på vej til at blive et fy-ord - i hvertfald i de mange virksomheder, som ud over arbejdsbyrden og regningerne ikke fik noget ud af det.

I sin "bedste" tid var CRM et centralt emne i IT bølgen. Mange virksomheder startede projekter med en idé om, at et stykke software kunne forhøje salgseffektiviteten voldsomt. Dermed blev CRM synonym for software - og reduceret til dette. Efter IT boblens brist og mange kuldsejlede CRM projekter er der kun dårlig eftersmag tilbage. Så nu er der mange, som afviser enhver diskussion om CRM og kun få er parate til at blive projektleder eller medarbejder på et CRM projekt. Risikoen for fiasko er alt for stor.

På den anden side er der enighed om, at gode relationer til kunderne er altafgørende for en virksomhed. Så udvikling og vedligehold af eksisterende kunderelationer er højt på dagsordenen. Selvfølgelig ikke med alle kunder, men med de vigtige. At forstå kunder og markeder, at relatere til dem og at sætte prioriteter ved udvalgte kundegrupper er centrale opgaver for en virksomhed. Men dette ligner jo CRM til forveksling.

Så der eksisterer forvirring og misforståelser omkring CRM både med hensyn til kunder

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL