Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Datadrevne kundeorienterede virksomheder er fremtiden

I har sikkert flere gange de sidste 3-5 år stødt på begrebet Big Data. Det er et begreb, som der er skrevet rigtig meget om ift. hvorfor virksomheder skal forholde sig til det nye begreb. Der findes et utal af artikler om Big Data, og måske er I også stødt på overskrifter som ”Big Data vil vende op og ned på din verden”, ”Big Data bliver større, end vi forestiller os” og ”Bliver Big Data til Big Business?”. Flere af de eksempler, der nævnes i medierne er fra de gigantiske virksomheder som Tesco, Facebook, Google, Macy’s eller Coop. Hvad kan du som mindre eller mellemstor virksomhed bruge det til?

Hvis jeg var virksomhedsejer ville jeg tænke, at det lyder som noget, der kræver en større investering – måske et nyt IT system. Dette tænker jeg kan være med til, at der er virksomhedsledere, der ikke har gjort det til en del af deres forretning. De kan ikke se, hvad de skal bruge det til. Hvad er det så, at der skal kommunikeres for, at der er flere virksomheder, der gør brug af data som en del af deres strategi?

Måske skal Big Data have et andet fokus – det tænker jeg!

Jeg har i forbindelse med et forskningsprojekt været ude at lave dybdeinterview med eksperter og virksomhedsledere ift. forståelsen af begrebet Big Data og det at arbejde datadrevent. Her har jeg blandt andet spurgt ind til fordelene ved at anvende data i forretningsudviklingen og om det kan skabe profit?

Hvis vi tager det sidste spørgsmål, så er svaret entydigt ”ja” blandt de interviewede personer. Det kan skabe profit og give virksomheden en konkurrencemæssig fordel. Motivationen for en øget bundlinje er én af de forklarende faktorer for, hvorfor I skal gå i gang med at anvende data i Jeres forretningsudvikling. I kan opnå et mere effektivt setup af Jeres forretning.

Men det er ikke kun det, som det handler om. Ved at arbejde med forskningsprojektet har jeg opdaget, at det også handler om noget helt andet. Det handler om, at de virksomheder, der går i gang med at blive digitaliseret i form af at anvende data, vil kunderne det bedste og ønsker oprigtigt at være kundeorienterede. De har oplevet, at de ved at anvende data har fået en større viden og indsigt om deres kunder, som rent faktisk kan være med til at skabe en større kundetilfredshed og i sidste ende kundeloyalitet. Måske er du én af de virksomhedsledere, der fejlagtigt tror, at du ved alt om dine kunder, du ved, hvad kunderne vil have, og hvem jeres kernekunder er. Men ved at anvende Jeres data kan du få en indsigt og viden om Jer, som højst sandsynligt vil ændre billedet af Jer selv og ikke mindst Jeres kunder.

Derfor er budskabet for mig klart ift. at blive digitaliseret og anvende Jeres data – I skal gøre det for kundernes skyld.

Sektionsleder Jan Overgaard for Digitalisering og Logistik på Teknologisk Institut udtaler:

”Jo mere det handler om kunden, jo større sandsynlighed er der også for, at kunden vil købe. De her data må være nøglen til at gøre det personaliseret”.

Dataene kan dermed være med til at undersøge kundens præferencer og på den baggrund gøre virksomheden bedre til at yde sine kunder god kundeservice. Des bedre oplevelser dine kunder får, des mere tilfreds og loyal.

Ekstern lektor ved CBS Per Østergaard Jacobsen udtaler:

”I dag har vi en markedsplads, som er præget af hård konkurrence – det er en global konkurrence, man er kun et klik væk fra næste butik. Hvis man har en positiv oplevelse kan det være med til at skabe den her loyalitet og gøre, at man kommer igen”.

Velkommen til de datadrevne kundeorienterede virksomheder – jeg glæder mig til at være én af fremtidens digitale kunder.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.