Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det enkle nyhedsbrev vinder i indbakken

Mange forsøg med at sende nyhedsbreve stopper, før de kommer i gang. Hyppigt er årsagen, at designet stjæler fokus. Hvordan skal det se ud? Hvilken farve skal knapperne have? Skal man vælge den ene, eller den anden skabelon i det e-mailsystem, man har valgt? Hvor stort logoet skal være, og om det skal være centreret eller højrestillet, vægter højere end hvor der er plads til indholdet – det, der i sidste ende sælger.
Har du siddet med samme tanker om dit nyhedsbrev, skal du læse videre.

Fuck it, ship it

I softwareverdenen, hvor jeg kommer fra, hører vi ofte mantraet ”fuck it, ship it”. Det hjælper udviklere til at holde fokus på, at det er vigtigere at få noget ud, og få feedback fra brugerne, end det er at gøre det perfekt i første hug.

Det samme gælder i verden af e-mailmarketing og nyhedsbreve. Efter 15 år i branchen er min erfaring, at det enkle nyhedsbrev vinder konkurrencen om modtagernes interesse.

Modtagerne går ikke op i om logoet står i midten eller til venstre, og om knappen er den ene eller anden nuance af grøn. De er ligeglade med den særlige font, en designer har brugt timevis på at finde, og kollager af en webshops nyeste produkter gør det bare svært at få overblik.

Enkelt og overskueligt er vejen frem. 10 produkter er bedre end 20, fem nyheder er bedre end 10, og med den viden er det nemmere for dig at finde tid til at skrive dine nyhedsbreve, for du skal bruge mindre tid på hvert enkelt.

Fuck it, ship it – og tilpas indhold og struktur, efterhånden som du får erfaringer fra de nyhedsbreve, du sender.

Derfor virker det

Vi bruger i gennemsnit 11 sekunder per e-mail i vores indbakke. Det tal inkluderer de e-mails, vi læser, og de e-mails, vi bare arkiverer med det samme. Dine læsere har altså meget kort tid til at genkende dig som afsender, identificere dit budskab, og beslutte sig for, om det er relevant nok til, at de vil bruge mere tid på din e-mail.

Her hjælper et enkelt og overskueligt nyhedsbrev. Et lille, men genkendeligt logo, og en fængende overskrift som det første element, så har du dramatisk øget sandsynligheden for, at modtageren scroller længere ned i dit indhold.

Der findes overordnet to typer nyhedsbreve: Det sælgende, og det informerende.

Skriver du primært sælgende nyhedsbreve, f.eks. for en webshop, så husk, at et nyhedsbrev ikke er en tilbudsavis. Det skal ikke have længde som Bilkas 150 siders mastodont, for e-mailmediet fungerer bedst i kortere form.

Skriver du primært informerende nyhedsbreve, er det vigtigt, at du ikke har alle nyheder i fuld længde i nyhedsbrevet. Skriv i stedet overskrift og introduktion, suppler med et relevant billede, og link til nyheden i fuld længde på dit website.

Som nævnt er det bedre med et nyhedsbrev med 10 produkter fremfor 20, eller fem nyheder fremfor 10 i samme nyhedsbrev – har du så meget indhold, bør du overveje at sende to nyhedsbreve fremfor ét.

Det gode indhold

Dine læsere nærlæser sjældent dit indhold. I stedet skimmer de det. De leder efter fikspunkter, læser overskrifter, kigger på billeder og finder links. Du kan hjælpe dem ved at strukturere dit indhold godt.

  • Overskrifter skal sælge indholdet
  • Lister er lækre
  • Links skal ligne links, med en anden farve end brødteksten, og understregning
  • Brug knapper til ”læs mere”, så mobilbrugerne nemmere kan ramme
  • Gennemarbejdet billedmateriale sikrer fornemmelsen af kvalitet
  • Én kolonne med indhold – glem sidebaren

Overskrifter, lister, links, knapper og billeder er alle fikspunkter, dine læsere hurtigt finder. De bruger dem til at identificere det indhold, der er mest relevant for dem, og skære resten fra.

Derfor er det en fordel at hjælpe dine læsere med gode fikspunkter og navigationselementer, så de aldrig er i tvivl om hvor en ny nyhed starter, eller hvordan de kommer fra et produkt i nyhedsbrevet til dit website.

Mobilbrugere og nyhedsbreve

Visse af de kunder, vi sælger e-mailmarketingløsninger til, får mere end 50% af deres visninger fra læsere på mobiltelefoner. Mobilbrugere er i høj grad en modtagergruppe, du bør have i tankerne, når du opbygger dit nyhedsbrev.

I teorien burde de have kortere tid til at læse e-mails, men i virkeligheden bruger de i gennemsnit længere tid per e-mail end læsere bag en computerskærm. De læser dog kun dit indhold, hvis det er optimeret til deres mindre skærme.

Husk derfor altid at teste dit nyhedsbrev på en mobiltelefon, så du er sikker på, at indholdet flyder rigtigt, og at fikspunkterne fungerer. Det er en fordel med indhold i én kolonne på mobiltelefoner, da læserne hader horisontal scroll for at læse tekster.

Et sidste tip

102 Kb. Det er den magiske grænse. Bliver din HTML-kode for dit nyhedsbrev større end 102 Kb, vil Gmail skære dit indhold, og bede læseren klikke på et link for at læse resten af indholdet.

Det ser sådan ud:

Det kan være problematisk, hvis dit bedste indhold forsvinder bag dette link, for de færreste læsere vil klikke på linket for at se resten af indholdet. En del af vores kunder har mere end 20% modtagere på Gmail, så det er hurtigt en stor del af læserne, som ikke kan se hele indholdet.

Og det bliver rigtig slemt, hvis dit frameldingslink forsvinder – det giver sure modtagere, og de lægger ikke mange penge i din butik fremover.

Så, husk at tjekke dit indhold i Gmail før du trykker på send-knappen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.