Hvem har ansvaret for formidlingen af virksomhedens identitet?

I mange år har det været marketing-, kommunikations- og HR-chefernes ansvar at styre og kontrollere, hvordan virksomhedens identitet og værdier blev udtrykt eksternt. I takt med medarbejdernes og kundernes øgede brug af sociale medier bliver ledere inden for marketing, kommunikation og HR kraftigt udfordret på deres roller og ansvar.

Kan en afdeling overhovedet have ansvaret for den eksterne kommunikation af virksomhedens identitet og værdier?

Ikke det fulde ansvar. Marketing-, kommunikations- og HR-afdelingerne kan udtrykke noget i de officielle kanaler, som de administrerer. Men i de øvrige kanaler kan de kun stille træning, sparring og systemer til rådighed for ledere og medarbejdere.

I virkeligheden er virksomhedens identitet og værdier summen af det medarbejderne, kunderne og jobansøgerne tænker og fortæller efter deres oplevelse med f.eks. lederen, medarbejderen, websitet eller butikken. Hvad fortæller jobansøgeren til sine kammerater i sportsklubben efter han har sendt sin jobansøgning via en tung online registreringsproces? Eller hvad fortæller medarbejderen til sine venner lige efter han har oplevet sin leder håndtere en konflikt mellem to kollegaer?

Din virksomheds identitet og værdier er en levende organisme, som udfolder sig hver evig eneste dag, når et menneske er i kontakt med et

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL