10 råd til forbedring

Vi vil her fremhæve 10 indsatsområder, som vil kunne bidrage til en kraftig effektivisering af business to business virksomhedernes internationale markedsføring.

I debatten om danmarks konkurrenceevne overfor udlandet fremhæves til stadighed nødvendigheden af en stor forsknings- og udviklingsindsats for skabelse af enestående produkter og serviceydelser. Lykkes dette ikke, så bliver det svært fortsat at bevare og udvikle vort velstands- og velfærdssamfund.

Regeringen siger det, oppositionen siger det, vismændene siger det, erhvervsorganisationerne siger det - ja, alle er her enige. Man er også enige om, at det kræver ressourcer - 3% af BNP er ikke for lidt - og store fondsmidler rejses.

Industrieksporten har gennem mange år udviklet sig meget gunstigt og bidraget kraftigt til velstands- og velfærdsudviklingen her i landet. Virksomhederne har skabt sublime kvalitetsprodukter baseret på stærk teknisk-faglig tradition, dygtige ingeniører m.fl., samt en højt prioriteret forsknings- og udviklingsindsats. Mange produkter har været så unikke, at de næsten har kunnet "sælge sig selv" - selv med høje priser og prisførerskab. Naturligvis støttet af dygtige eksportsælgere, agenter og forhandlernet.

Desværre er dette ved at være historie. Eksportvirksomhederne mærker stigende international konkurrence fra alle sider. Teknologiske forspring indhentes hurtigt og produkter ligner mere og mere hinanden.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL