Marketings inderste sandhed: Du er intet uden de andre

Når vi taler om at udvikle fremtidens brands, er det en fordel at forstå den magt, som social afsmitning har på os alle.

At anstrenge sig for at holde materielt trit med naboerne eller ”keep up with the Joneses”, som det hedder sig på engelsk, er et resultat af vores evolutionære kodning.
Vi er særdeles sociale væsner. Det tøj vi har på, den slang vi bruger, den mad vi kan lide, den musik vi lytter til, de steder vi gerne vil opleve, vores humør, og ifølge nyere forskning er selv vores vægt bestemt af det samfund, vi lever i. Vi former vores samfund, og vores samfund former os.
Mange ved, at social afsmitning er en stærk påvirkningskraft i alle samfund, men indtil nu har ingen rigtig vidst hvorfor.
I løbet af de sidste 2 millioner år er menneskehjernens størrelse tredoblet – en udvikling, der er langt forud for andre pattedyr. Forskere ved University of Missouri har foretaget en undersøgelse af årsagerne til den menneskelige hjernes rivende udvikling ved at teste tre almindelige hypoteser for hjernens vækst: klimaændringer, økologiske krav og social konkurrence. Holdet fandt frem til, at

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL