Employer Branding - en ny meningsfuld disciplin

Manglen på arbejdskraft og stigende krav fra medarbejderne kræver, at virksomhederne nytænker såvel deres rekrutteringsstrategi som arbejdet med at skabe en velfungerende arbejdsplads. Det drejer sig om at skabe en position, hvor man tiltrækker de medarbejdere, der trives i den pågældende kultur - og som brænder for virksomhedens vision og værdier.

En ny situation på arbejdsmarkedet kræver nytænkning

Begrebet employer branding er et relativt nyt begreb, og det henviser til virksomhedernes behov for at markedsføre sig selv som attraktive over for den arbejdskraft, der er blevet en mangelvare i de senere år. Virksomhederne står pludselig i en hel ny situation, hvor det er nødvendigt at betragte medarbejderne som en væsentlig interessent eller endda som en kunde, som det er nødvendigt at sælge virksomheden til.

Mange opfatter ikke employer branding som en ny disciplin ud fra den betragtning, at de altid har arbejdet målrettet med at skabe en god arbejdsplads - og samtidig også har erfaring for, at visse målgrupper er svære at rekruttere. Disse virksomheder har selvfølgelig et vist forspring i arbejdet, men jeg vil stadigvæk hævde, at employer branding er en ny disciplin ud fra flere betragtninger:

Employer branding er en

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL