Den psykologiske kontrakt

I en måske blivende tid, hvor efterspørgslen på medarbejdere er større end udbuddet, bliver vigtigheden af branding - den klare og udlevede sammenhæng mellem profil, identitet og image - essentiel i 'slaget om de kvalificerede hoveder'. Værdier tages i brug i denne kamp, og de får navne - også i de tilfælde, hvor der ikke er tale om nye afgørende teorier, men alene ud fra et ønske om at gøre det tydeligt, at de rette medarbejdere værdsættes i meget høj grad.

Begrebet Employer Branding er ikke i sit indhold et nyt management-tiltag! Velorganiserede virksomheder har i årevis benyttet sig af Employer Branding - blot under andre betegnelser.

Det helt nye er, at kandidaterne er blevet langt mere kritiske med hensyn til at vælge den enkelte virksomhed som arbejdsgiver. Det er blevet kandidaternes marked, og virksomhederne må nu aktivt markedsføre sig som gode og empatiske arbejdsgivere og således kunne tilbyde mere end blot den løn, som jobsøgende i dag tager for givet. I dag er det arbejdsgiverbetalte ydelser herudover, der er interessante for kandidaterne og som kan flytte præferencer og loyalitet fra den ene virksomhed til den anden.

Mangel på arbejdskraft kræver andet og mere

Med udgangspunkt

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL