Engager dig - så kommer kreativiteten

Kreativitet er vigtigere for virksomheder end nogensinde, for i dag er kreativiteten vores eneste kilde til at skabe merværdi. Men hvordan udvikler og plejer vi kreativiteten hos medarbejderne? Ifølge erhvervspsykolog Thea Mikkelsen skal medarbejderne arbejde med noget, de virkelig brænder for og ikke mindst have lov til at arbejde på deres egne vilkår, før kreativiteten kan sprudle.

Thea som erhvervspsykolog og leder af Center for Kreativitet hjælper du virksomheder med at blive mere kreative. Hvad betyder kreativitet for en virksomhed?

Kreativitet er meget vigtigt for virksomheder i dag, for det er derigennem, vi skaber merværdi. Vi har ikke længere ressourcer som landbrug og industri, vi kan leve af. Vi har kun vores kreativitet.
Men hvad mener vi med kreativitet? Inden for psykologien betyder kreativitet noget, der er nyt og brugbart. Det skal give mening inden for ens eget felt som fx kunst, og hvis man opfinder noget nyt i en produktionsvirksomhed, skal det kunne bruges af andre. Så kreativitet kan sagtens være skøre ideer, men for at blive anerkendt skal der en omformning i gang – en innovationsproces – så ideerne bliver brugbare.


Så der er kommet et øget fokus

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL