Pas på: Dine konkurrenter overhaler dig, hvis dine data sover

 

Det er ikke mange år siden at “Big Data” var det store buzzword. Mange danske virksomheder har efterfølgende foretaget massive investeringer i IT-infrastruktur. Det er der grund til at rose, ja faktisk sige tillykke med. I er nu dataejere!
Her på tærsklen til 2020’erne står det dog klart, at data for det meste lever en hensygnende tilværelse på harddiske. Måske bliver de rørt en gang om måneden, når en analytiker vover sig ned til kælderen, puster det digitale støv væk, bruger et par timer i vedkommendes favoritregneark, sender rapporten til chefen, og kalder det en dag.

Fremtidens vindere

Jeg arbejder som såkaldt automation specialist hos Google og har dermed at gøre med nogle af Danmarks største annoncører. Konkret hjælper jeg dem med at bruge den data, de har, for at annoncere mere målrettet og effektivt til kunderne. Den største udfordring for de (dygtige) mennesker, jeg arbejder med hos mine kunder, er at få adgang til data, som deres arbejdsgiver har, men som er utilgængelig for marketingafdelingen. I USA investerer CMOs allerede mere i teknologi, end CIOs gør. Min fornemmelse er, at det ikke er tilfældet i danske virksomheder.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL