Er loyalitet mere end et klubkort i pungen?

Hvor mange kundeklubber er du medlem af? Hvis du kigger i din pung, hvor mange loyalitetskort, klubkort eller medlemskort har du liggende? En del måske. Men spørgsmålet er hvad får man som forbruger og som virksomhed egentlig ud af loyalitetsprogrammer? Er man som virksomhed sikret loyale kunder, så længe de er medlem af et loyalitetsprogram med tilhørende klubkort og rabatter, eller hvad er det, der gør at forbrugere loyale?

Loyalitetskoncepter, og tilbud om at melde sig ind i kundeklubber og deltage i fordelsprogrammer står i kø i disse år. Særlig detailhandelen kæmper om forbrugernes loyalitet og ikke mindst ”share of wallet” ved at tilbyde loyalitetskoncepter af forskellig karakter. Fælles for de fleste af koncepterne er, at man som forbruger skal opnå en særlig relation til sin butik, kæde eller webshop fordi forretningen bedre kan give dig såkaldte ”customized offers” når de kender din adfærd. 

Det er ofte dyrt at udvikle og vedligeholde et loyalitetskoncept, for det handler ikke blot om marketing på en ny måde, men ofte også om udvikling af et fordelsprogam og sidst, men ikke mindst – intelligent anvendelse af forbrugerdata.  Loyalitet er komplekst og loyalitet skal kunne måles.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL