Fremtidens vindere konkurrerer ikke

Ved første øjekast kan Professor W. Chan Kim og Renée Maubourgnes pointer godt lyde som endnu et opkog af den mere eller mindre slidte mantra, at morgendagens virksomheder skal leve af kundeorientering og innovation. Men med Blue Ocean Strategy har de to forskere fra INSEAD i Frankrig skabt buzz og røre i den internationale forretningsverden - ikke mindst på grund af et veltænkt teoriapparat og en gennemarbejdet systematik til at imødekomme udfordringerne og ændre spillereglerne på den eksisterende markedsplads. MARKET har talt med Professor W. Chan Kim, for at få ham til at uddybe nogle af de væsentligste tanker i Blue Ocean Strategy.

Slås ikke med konkurrenterne. Få dem til at forsvinde.

"Blue Ocean Strategy handler om at svømme ud af det blodrøde hav af hård konkurrence over i det blå ocean af uudforskede muligheder," indleder professor Kim interviewet.

"Vi har anvendt begreberne 'red ocean' og 'blue ocean' for at skabe en spændende metafor for vores måde at tænke på. Det røde hav består af virksomhederne og markedspladsen, som vi kender dem i dag. De gældende grænser for det røde hav er traditionelle, veldefinerede og accepterede - ligesom reglerne for konkurrence: Virksomheder forsøger at udkonkurrere

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL