Mission og Vision: Pejlemærker for fremtiden

De fleste virksomheder har formuleret både en vision og en mission - men de formår ikke at bruge dem i det daglige arbejde. En klar forståelse af virksomhedens vision og mission vil ellers kunne få medarbejderne til at træffe flere rigtige beslutninger, forstå vigtigheden af deres eget arbejde og øge arbejdsindsatsen.

Mission og vision, hvorfor? Spørg en medarbejder i en tilfældig virksomhed, og der er stor chance for, at vedkommende ikke kan give et klart svar på, hvad virksomhedens mission og vision er. Og hvis de kan, er det overvejende sandsynligt, at de ikke kan fortælle, hvad disse to begreber betyder for dem og deres arbejde i det daglige.

Det er helt forståeligt, for mange virksomheder bruger ikke deres mission og vision i det daglige arbejde med kunder, produkter, leverandører og drift. Oftest er det fordi, at både mission og vision er ganske luftige eller højtravende. Det kan eksempelvis være vanskeligt at forstå, hvordan "Vi vil være markedsledende" konkret påvirker medarbejdernes hverdag i it-afdelingen.

Betyder det så, at virksomheden er dårligt ledet eller ikke sigter præcist efter en række målsætninger? Nej, det gør det selvfølgelig ikke. Langt de fleste virksomheder styrer efter meget

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL