Red Oceans – for konkurrenterne!

Konkurrencen på den globale såvel som den lokale markedsplads er i dag benhård. Der kæmpes som aldrig før om kunder, markedsandele, talenter og lønsomhed. Mange nye formler udtænkes, men langtidsholdbarheden er ofte begrænset.

Nye konkurrenceparametre

Bestræbelserne på at udvikle og eksekvere den rette strategi er en central ledelsesopgave i virksomhederne. Men eksisterer der en "bedste" strategi for en virksomhed, og kan vedvarende konkurrencemæssige fordele sikres ud fra en "one size fits all" strategi? Eller er det muligt at udvikle markedspositioner, hvor konkurrence kan betragtes som et irrelevant fænomen, sådan som det hævdes i bogen "Blue Ocean Strategy"?

Virksomheder som Ryanair, CBB Mobil, Telmore, Saxo Bank, Dell, CostCo, Lidl, Netto, Southwest Airlines, Jysk, Ikea, Skype, Linux og mange andre viser, at det næsten er formålsløst at stille disse spørgsmål. For svaret er nemlig nej. Samtidig kan det konstateres, at mens nogle ledere har holdt sig til gamle strategiparadigmer, er en helt ny type konkurrenter, som følger nye tankesæt, begyndt at dukke op. Og med dem følger bevidst ødelæggelse af lønsomhed og økonomisk værditab ("value destruction") for konkurrenterne.

Men hvilke konsekvenser har det, når "ødelæggelsen" stammer fra en ny måde at tænke på, og når denne

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL