Har du overset den menneske-lige faktor?

Vi lever i en verden med fokus på Big Data, digitalisering og automatisering. Derfor kan det være en god idé at kigge den anden vej, for eksempel ved at se mod Small Data og den menneskelige faktor. Noget der er både overset og undervurderet.

Efter en lang periode med fokus på digitalisering, automatisering og standardisering vil en del af retail revolutionen komme til at bestå af den menneskelige faktor. Venlige, kompetente og oplyste medarbejdere, der kan få den sidste del af handlen på plads, eller hjælpe med at løse et problem. En erkendelse af, at mennesker kan noget, som maskiner ikke kan.

Blandt andet derfor er mantraet for Zappos - en web-shop med tøj og sko, der i 2009 blev opkøbt af Amazon, ”delivering happiness” og ikke blot at sælge mest muligt tøj. For når vi gør vores kunder glade, så kommer de igen og igen - og maskiner og produkter gør det ikke alene. Det er for eksempel tydeligt, at en god butikschef mere end kompenserer for en gammel og nedslidt butik, men at en ny butik ikke kan kompensere for en dårlig butikschef. Dette har Rema 1000 indset for

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL