Hovedløs digitalisering

Det er nemt nok at skrive en artikel om, hvordan virksomhedens digitale strategi fører til Paradis. For det sker i medvind, hvor alle nikker bifaldende som ”puppets on a string”. Lang mere udfordrende er det at gå mod begejstringen og være kritisk. Så det gør jeg…

Det er ikke, fordi jeg har noget mod digitalisering. For min egen virksomheds vedkommende er digitalisering en forudsætning, men det er nemt at se hvor meget, der går galt. Og så er digitaliseringen endda kun lige begyndt.

Digitalisering betyder automatisering

Digitalisering lyder som en lækker ting, fordi vi er i stand til at indsamle og analysere store mængder data, vi ikke tidligere kunne finde hoved og hale i. Vi får noget nær real time data på bordet og kan træffe hurtige beslutninger, der rulles ud lige så hurtigt. Vi kan spare en masse tid, træffe beslutninger på et bedre grundlag, lave færre fejl, spare en masse medarbejderressourcer, og som en konsekvens tjene en masse penge. Intet under, hvis digitalisering står højt på ønskesedlen. Digitalisering lægger op til automatisering, og det er gennem automatiseringen, at mange af digitaliseringens fordele udspringer.

Automatisering betyder fremmedgørelse

Der er ikke noget galt i automatisering. Problemet er,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL