Hvad betyder internettet for virksomheder?

Internettet har gjort det lettere for virksomheder at håndtere deres markeder med meget få ressourcer. Men der er stadig områder, hvor den personlige kontakt er alfa og omega.

Et bredspektret værktøj

Internettet er ikke kun et praktisk medium, når man skal søge information eller kommunikere til mange modtagere på én gang - det er også et værktøj, der giver gode muligheder for interaktion mellem virksomheden og dens forskellige relationer.

Ifølge en undersøgelse, som vi har foretaget blandt 897 danske virksomheder, spiller internettet da også en vigtig rolle i forhold til flere centrale dimensioner. Figur 1 (s. 44) viser de fire væsentligste aspekter.

Vores undersøgelse bekræftede en hypotese, vi havde på forhånd: Nemlig at de såkaldte Born Global Firms - dvs. virksomheder, der fra dag ét er internationalt orienteret og betragter hele verden som deres tumleplads - bruger internettet mere aktivt end andre virksomhedstyper og i højere grad også udnytter alle fire dimensioner af informations- og kommunikationsteknologi (IKT) som et redskab til at opnå de mål, som virksomheden sætter sig.

Internationale virksomheder elsker IKT

Omkring information på nettet viser vores undersøgelse ikke overraskende, at alle typer af virksomheder, med undtagelse af Born Global Firms, havde

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL